9 Ekim 2008 Perşembe

Çökertme

SNC10019

Bu yemeğin tek zahmetli tarafı patatesleri doğramak onun dışında çok basit. Ayrıca, etleri marineden çıkarırken soğan taneleri üzerinde kalmasın diye soğanı iri doğradım.


Malzemeler
  • 4 dilim bonfile
  • 4 büyük patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak, dövülmüş
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)

marine için;

  • 1 soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz

Yapılışı

Etleri şerit şeklinde doğrayın. Çukur bir kaba marine için tüm malzemeleri ilave edip karıştırın. Ben soğanı 4 parçaya kesip koydum, sadece sulanıp aroması ile lezzet versin diye. İçine etleri de katıp, kabın ağzını kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.

Yoğurdu, tuz, 1/2 çay bardağı zeytinyağı ve sarımsakla birlikte çırpın.

Marine edilmiş etleri süzün, ızgarada veya tavada pişirin.

Patatesleri soyup iri rendeleyin veya kürdan çöpü inceliğinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Süzüp suyunu alın ve ayçiçeği yağında kızartın. Patatesleri önce kağıt havlu üzerine alıp beklettikten sonra servis tabağına aktarın.

Patateslerin ortasına yoğurdu dökün, peşine kenarlarına doğru da etleri yerleştirin. Tereyağı ile pulbiberi pişirip, etlerin ve yoğurdun üzerine gelecek şekilde yemeğin üzerine gezdirin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: