22 Ekim 2008 Çarşamba

Fıstıklı İrmik Helvası

SNC10157

Malzemeler
  • 500 gr irmik
  • 200 gr tereyağı
  • 400 gr tozşeker
  • 750 gr süt
  • 100 gr çamfıstığı

Yapılışı

Tereyağını tencerede eritin, çamfıstıklarını ekleyip kavurun. Başka bir tencerede süt ve tozşekeri kaynatın.

Fıstıklar pembeleşince irmikleri ekleyip rengi değişene kadar kavurun, ancak ocağın ısısına çok dikkat edin zira tereyağı çok çabuk yanabiliyor. İrmikler de kavrulunca şekerli sütü ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve 15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Ilık ılık servis yapın. Dilerseniz yanına vanilyalı dondurma da koyabilirsiniz.

Afiyet olsun !

6 yorum:

serpil'in mutfağı dedi ki...

slm ellerinize sağlık çok güzel görünüyor tatlınız.bizim evdede sıklıkla yapılan tatlılar arasındadır.ailece çok severiz.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Süüppeerrr, ellerine sağlık çok severim.

Sevgiler,
Evren

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık yanında da dondurma offf offf harika valla.

Sevgiler,
Evren

Sevil Şahin dedi ki...

canım benim nasılsın hımm kokusu beni buralara kadar çekti ellerine saglık
tatlım istanbul buluşması için geliyorsun demi tatlım mutlaka bekliyorum siteme telini bırakırsan sana geri dönecegim tatlım sitemde msn adresimde var sevgiyle kal tatlım

Özlem dedi ki...

Sevgili Serpil,

Çok teşekkür ederim,
aslında ben ilk defa yaptım ama sanırım ben de sık sık tekrarlayacağım :))

sevgilerimle

SeneminYemekleri dedi ki...

bayılırım irmik helvasına olsada yesem :))