21 Şubat 2009 Cumartesi

Fırında Sebzeli Makarna

SNC10142

Yine Gamze Bursa'dan bir tarif. Leziz mi leziz bir makarna tarifi.
Her hafta mutlaka bir kere makarna pişiririm, ister soslu, ister sebzeli, ister etli, mutlaka ama mutlaka bizim evde pişer. En çok yaptığım ve de en fazla rating alanı domatesli ve fesleğenli olanıdır. Ama arada değişik tarifler de denemezsem olmaz. Hep yeni arayışlar içinde olduğumdan, denenmedik lezzet kalmasın istiyorum, bütün kombinasyonları kullanayım istiyorum...kabak ile nasıl olur, patlıcan ile nasıl olur vs...tabii haliyle kütüphanemde de yıllardır biriktirdiğim kitaplarım var. Akşamları iş dönüşü, işlerimi bitirdikten sonra, koltuğuma uzanıp elime, kitaplarımdan herhangi bir tanesini alıp başlıyorum sayfaları çevirmeye, çevirdikçe gözümün önünde mönüler uçuşmaya başlıyor...bu aralar Gamze Bursa'nın kitabını elimden bırakamaz oldum. Sanırım bütün tariflerini de denemeden bırakamayacağım.

Kısaca durumu özetledikten sonra :) artık tarifini vermeye başlayabilirim.


Malzemeler

  • 1 paket fiyonk makarna, haşlanmış
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük boy soğan, piyazlık doğranmış
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 kabak, halka halka doğranmış
  • 3 su bardağı mantar, dilimlenmiş
  • 1 kırmızıbiber, şerit şerit doğranmış
  • 1/2 çay kaşığı hintcevizi rendesi
  • 1 su bardağı fesleğen, ince kıyılmış
  • 1,5 su bardağı çedar peyniri, rendelenmiş
  • tuz, karabiber

beşamel sos için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1/2 su bardağı parmezan peyniri rendesi
  • tuz

Yapılışı

Tavaya yağı ısıtıp, soğan ve sarımsağı kavurun, sarımsağı yakmadan.

Kabakları ilave edip kavurun, bir süre sonra mantarları ve ardından biberleri ekleyin. 10 dakika kadar pişirin.

Tuz, karabiber ve hintcevizini serpin. Ocaktan alıp fesleğenleri ilave edin.

Başka bir tencerede süt, tereyağı ve unu sos kıvamına gelinceye kadar pişrin. Ocaktan alıp parmezan peynirini ilave edip karıştırın.

Fırın kabına makarnayı koyun, üzerine sebzeleri ekleyin. Peşine beşamel sosu döküp karıştırın.

En üste çedar peynirini serpip önceden 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: