21 Şubat 2009 Cumartesi

Patates Yuvasında Hindi Pastırma

SNC10108


Malzemeler
  • 3 adet iri patates, rendelenmiş
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı parmesan peyniri, rendelenmiş
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı krem peynir
  • tuz, karabiber
  • 6-7 dilim hindi pastırması

Yapılışı

Çukur bir kapta patates, yumurta, parmesan peynir, tuz ve karabiberi karıştırın ve muffin kalıplarına 1'er çorba kaşığı bu karışımdan koyun. Üzerlerine yarım çay kaşığı kadar tereyağı koyun.

Fırını önceden 200 derecede ısıtın ve patateslerı fırına sürüp 30 dakika kadar renkleri değişene kadar pişirin.

Fırından çıkartıp soğutun. Krem peynirini bıçak yardımıyla üzerlerine sürüp küçük parçalar halinde kestiğiniz pastırmaları yerleştirip kürdan ile tutturun.

Afiyet olsun !

2 yorum:

Anonim dedi ki...

Merhaba,

Bu güzel şeylerin tarifini yayınlarsanız çok sevinirim.

Sevgiler

Demet

Özlem dedi ki...

Sevgili Demet,

Umarım tekrar uğramış ve tarifi görmüş olursunuz. Gecikme için kusura bakmayın.

sevgilerimle,