Genelde tariflerde buttermilk kullanılıyor ancak buttermilk henüz Türkiye'de bulunmadığı için yerine yoğurt kullanılabiliyor. Tarif Gamze Bursa'ya aittir.
Malzemeler
- 2 su bardağından 1 parmak eksik krema
- 2 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
- 1 çorba kaşığı toz jelatin
- 1/2 çay kaşığı vanilya esansı
- 1/2 su bardağı toz şeker
Yapılışı
3-4 çorba kaşığı kremayı jelatinle birlikte cam bir kaseye koyun. Ben mari usulü eritin.
Kalan kremayı bir tencereye koyup içine vanilya esansını ve şekeri ekleyin. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Ancak pişirirken kaynatmamaya dikkat edin.
Tencereyi ocaktan alın. Yoğurdu pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpıp krema ile karıştırın.
Karışımı kaselere boşaltıp donması için 3-4 saat bekleyin.
Afiyet olsun !
1 yorum:
tarifleriniz gerçekten çok güzel hayran kaldım pastalarınıza bunları sizmi yapıyosunuz? başarılarınızın devamını dilerim özlem hanım
sevgilerimle...
Yorum Gönder