Gamze Bursa'ya ait bu tarif çok leziz oldu.
İster arada atıştırmalık niyetine, ister çayın yanında veya canınız kakaolu bir lezzet çektiğinde...
Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1/2 çay kaşığı toz karanfil
- 150 gr tereyağı, oda sıcaklığında bekletilmiş
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1 yumurta
Yapılışı
Şeker hariç tüm kuru malzemeleri karıştırın.
Diğer tarafta tereyağı ile esmer şekeri çırpın, krema kıvamına gelince yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edin.
Yumurtalı karışıma unlu karışımı ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Hamur kıvama geldiğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder