3 Ekim 2008 Cuma

Fırında Çipura

Balık mevsimin en verimli günleri, bu günleri atlamayalım. Hem pratik hem lezziz hem de faydalı. Benim en sevdiğim pişirme yöntemiyle işte size fırında balık...

SNC10936

Malzemeler
  • 3 adet Çipura
  • Zeytinyağı
  • Soğan
  • Tuz

Yapılışı

Çok basit, fırını önceden 200 derecede ısıtın. Yıkanmış süzülmüş balıkları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Her iki tarafına ve içine fırça ile zeytinyağını sürüp tuzlayın. Üzerlerine halka halka kesilmiş soğanları yerleştirin ve fırının en üst rafında 20-25 dakika kadar pişirin.

not: balıkları ters yüz etmeden pişirebilirsiniz, her iki tarafı da pişiyor.

Afiyet olsun !

1 yorum:

Tülin dedi ki...

Özlem hanim merhaba.
Tarifinizi denedim. Sayenizde ilk sefer cipura yaptim. Nedense bu baligin agzinin büyüklügü beni korkutur, ama balikcilar temizledigi icin sansim vardi. Nefis bir balik. Ici bembeyaz, pamuk gibi.
Tesekkürler