Kıvırcık salata dışında, çeşit olsun diye kırmızı biber turşusu ile cevizli kabak yaptım. Güzel bir menü oldu. Tabii tatlıyı da unutmamak lazım. Çikolatalı Muffin yaptım, ama bu muffin başka muffin. İçi ıslak ve de yanında kaymaklı dondurma ile ikram ediliyor. Yani tam bir tatlı...
Size cevizli kabağı nasıl yaptığımı anlatayım...
Malzemeler
- 5 adet kabak
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç dolusu ufalanmış ceviz
- tuz
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayın. Kabakları yıkayıp, kabuklarını soymadan rendenin iri tarafı ile rendeleyip süzgeçte suyunu süzün. Zeytinyağını ısıtıp soğanları şeffaflaşana kadar kavurun, peşine kabakları da ve tuzu ekleyip, 15 dk kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra, içine elle ufaladığınız cevizleri ilave edin. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın, sonra bu karışımı, kabakların üzerine dökün. Karıştırp servis edin. Dilerseniz zeytinyağında pul biber çevirip üzerine dökebilirsiniz.
Afiyet olsun !
5 yorum:
çok lezzetli bir meze olmuş.ellerine saglık canım kocaman sevgiler
Ezgi'cim,
teşekkür ederim, güzel yorumun için,
sevgiler,
çok lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık
sevgiler
Gönül'cüm,
Beğendiğine sevindim canım,
sevgiler
Bu tarifi ben de yaz aylarında Datça bademi ile yaparım, ellerinize sağlık, ancak merak ettim, kabağın kabuklarını niye soymuyorsunuz?
Yorum Gönder