29 Mart 2008 Cumartesi

Biber Salçalı Kuzu İncik

Et yemeklerinde genelde kuzu etini tercih ediyorum. Lezzeti garanti ve de pişti mi yumuşacık kadife gibi oluyor. Tadı da daha lezzetli oluyor. Bana göre tabii ki...



Fırında mantarlı kuzu buttan sonra bunu da gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.


SNC10157


Malzemeler

  • 3 adet kuzu incik
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • tuz, karabiber

Yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağını *düdüklü tencereye koyup eritmeye başlayın, peşine etleri koyup kavurmaya başlayın. Etin her tarafını güzelce kızartın, ardından soğanları ekleyin, soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca salçayı ilave edin. Bir iki salçayla çevirip ununu koyun. Aman dikkat yemeğin başından ayrılmayın yoksa tencerenin dibi tutar. Bu işlemler esnasında sürekli karıştırmanız gerekiyor. Sonunda sıcak suyu ekleyip, düdüklü tencerenin kapağını kapatın, düdüklünün buharı çıktıktan sonra 25 dakika kadar pişirin.

Hepsi bu kadar... Ben yanına garnitür olarak sarımsaklı kuskus pilavı yaptım, çok yakıştı, tarifi aşağıda...


SNC10195


*Ben genelde etleri düdüklüde pişiriyorum, hem yumuşak oluyor, hem de daha lezzetli, ama siz dilerseniz başka tencerelerde pişirebilirsiniz, ama o zaman pişme süresini daha uzun tutmanız gerekebilir.

7 yorum:

lezzetsepeti dedi ki...

çok iştah açıcı ellerine sağlık sevgiler...

mucizembenibul dedi ki...

DAVEEET

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.........

------------------------------------------------------------------------------------------

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;31.03.2008--13.04.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ www.mucizembenibul.blogcu.com
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "20" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......

yemegimle dedi ki...

Özlemcim nefis olmus incik ellerine saglik tel tel görünüyor et yiyenlerin tadi damaginda kalmistir mutlaka:))sevgiler...

canan's culinaria dedi ki...

özlemcigim,
lokum gibi derler ya, iste öyle görünüyor! ellerine saglik,
sevgiler,
canan

ebrulitatlar dedi ki...

Özlem'cim çok leziz görünüyor incik, yanında pilavı ile. Ellerine sağlık. Sevgiler, iyi haftalar..

PINAR dedi ki...

Özlemcim süper olmuş, ellerine sağlık. Et belli ki çok güzel pişmiş yumuşacık olmuş.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Yıl 2015 ve ben halaa bu tarifi kullanıyorum cok tesekkur ediyorum beni bu tarifle tanistirdiginiz icin