17 Mayıs 2009 Pazar

Ekmek

SNC10020
Eski makinemin bir kazaya kurban gitmesi neticesinde makinesiz kalmıştım, oysa ki çok severek kullanıyordum ama oğluşum benim bunu ne kadar istediğimi görmüş olacak ki, anneler gününde bana kocaman bir ekmek makinesi almış. Ne kadar sevindim anlatamam, babadan destek görmüş tabii ki ama kendisinin emeği çok daha fazla, bayramda seyranda ne kadar para topladıysa garibim harcamış. Beni en çok duygulandıran, beni mutlu etmek için yaptığı fedakarlık.
Ben de hediyemi alır almaz başladım kenarda duran tariflerimi uygulamaya. Bu sabah için de basit bir tarif denedim.
Makinenin 3. programında, küçük somun ve orta kabuk ayarında pişirdim.
Malzemeleri koyuluş sırasına göre yazıyorum, makineye mutlaka bu sıra ile koymak gerekiyor, ayrıca makineye koyulan malzemelerin ısısı çok önemli. Genel olarak ortam ısısında olması gerekmektedir.
Bunun dışında verdiğim kaşık ölçüleri makinenizin içinden çıkan ölçü kaşığına göre verilmiştir.

Malzemeler

2 çay kaşığı sıvıyağı
270 ml su
1,5 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
450 gr un
1 çay kaşığı maya

Malzemeleri makineye koyduktan sonra gerekli işlemleri yaparak programınızı seçin ve başlatma düğmesine basın. Pişirme süresi 3 saatten fazla sürüyor, bence beklemeye değer. Sabahın 4'ünde

kalkıp makinemi çalıştırdım, 8:30'da kalktığımda evin içi misss gibi ekmek kokuyordu. İşte ben buna bayılıyorum, bi bu kokuya bi de demlenmiş taze çay kokusuna... Evi ev yapan değerler bunlar. Gerçi eşim ben evde ekmek yaptıkça: "Eee fırıncılar n'apacak şimdi, yazık değil mi adamlara" gibi bir yaklaşımda bulunsa bile evde yapılan ekmeğe bayılıyorum.

Herşeye rağmen yine ekmeğimi bu sabah da pişirdim ve makineden çıkartıp ızgara telinin üzerine koyup biraz soğumasını bekledim.

Aslında makinenin zaman ayarlı programında çalıştırmayı öğrensem erken kalkmama gerek kalmayacak ama ilk heves işte, bu süre böyle gider :)

Bu arada elimdeki tariflerin bazılarında süt tozu kullanılıyor ve ben de süt tozu bulamıyorum, eskiden Pınar'ın vardı, marketlerde bulunabiliyordu ama şu anda hiçbir yerde yok. Nereden bulabileceğim konusunda bileniniz var mı? varsa bana kısacık bi not bırakabilirseniz çook sevinirim.

Hepinize mis gibi bir Pazar diliyorum.....

9 yorum:

Unknown dedi ki...

ogluna sevgilerimi gönderiyorum.ve annesini böylesine mutlu etmeyi başardıgı için onu kocaman öpüyorum.

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Özlemcim ne güzel kabarmış, içi de ayrı güzel. Ellerine sağlık. Bizim evdeki ekmek makinası da sürekli bozuluyor, sonra arada bir deniyoruz bazen çalışıyor, anlamadık gitti. Bu ekmek makinaları sanırım çok sağlam yapılmıyor. Tekrar alalım diye heralde:)
Hayırlı olsun yeni ekmek makinan:)

mujdenin denemeleri dedi ki...

Ben de ekmek makinasına o kadar bağımlı yaşıyorum ki ondan önce ne yapıyormuşum bilmem.Poğaça,pizza hamurlarımı bile onda hazırlıyorum.Güle güle kullan Özlemciğim.
Süttozunu ben aktarlardan alıyorum.
Sevgiler...

FİLİZ'CE dedi ki...

çok güzel kabarmış,harika gözüküyor..oğluşunun nice anneler gününde daha çoook hediyeler alması dilegiyle..sevgiler.

Tijen dedi ki...

Nasıl da gururla sunmuştur oğulcuk hediyeni Özlem! Ellerine sağlık...

atesböcegi dedi ki...

misler gibide kabarmis. kim bilir piserken evi ne hos bir koku sardi. ellerine saglik canim. güzel günlerde kullan yeni makinani. sevgiler,,,,

Adsız dedi ki...

oncelikle oglusunun yanaklarindan öpüy

ekmek super kabarmis ozlemim ellerine saglik
resimin icine dusecekmisim gibi bakiyorum inan:))birde daha kahvalti etmemisim :))

size afyiet olsun

guzel bir hafta sonu tatili dilerim

www.yenitadlar.blogcu.com

Uğur Samsa dedi ki...

Merhaba Özlem Hanım,

Sitenizde birbirinden güzel tariflere yer vermişsiniz. Öncelikle sağ olun. Sizinle kendi yemek sitemle ilgili bir durumu görüşmek istiyorum. Mail adresinizi ya da iletişim sayfanızı göremedim. http://www.ugursamsa.com/iletisim/ adresinden yazabilirseniz sevinirim.

Uğur Samsa
www.tarifiyemek.com

daimamutfak dedi ki...

Nefis bir ekmek olmuş..ellerinize sağlık..kadınlar gününüz kutlu olsun..