3 Mayıs 2009 Pazar

Yayla Çorbası

SNC10387

Yine uzun bir ara... yoğun bir tempo... ama yine de akıp giden zaman dilimlerinin arasını aralayıp, araya tariflerimi sıkıştırmadan edemiyorum.
Bildik, klasik bir tarif...
Bugün ne yapsam diye düşünenlere küçük bir hatırlatma olur diye, bu güzelim çorbayı yazıyorum buraya. Eh ne de olsa havalar hala soğuk ve dumanı tüten bir çorbadan en iyi ısıtan başka ne olabili ki içimizi...



Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 5 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 nane
  • Kırmızı pulbiber
  • tuz

Yapılışı

Tencereye 5 su bardağı suyu koyun, içine bir miktar tuz koyarak kaynatın. Pirinçleri ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bir kaptaun ve yoğurdu çırpın, içine yumurta sarısını ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurtalı karışımın içine pirincin suyundan yaklaşık bir çay bardağı kadarını azar azar ilave ederek sulandırmaya başlayın, ancak bu işlemi yaparken karıştırmayı da ihmal etmeyin. Daha sonra sulandırılmış yumurtalı karışımı tencerenin içine yine usul usul, bir yandan tencerenin içindeki çorbayı karıştırarak eklemeye başlayın.

Ekleme işlemi bittikten sonra nanesini de koyup, 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Servis yaparken, tereyağında kızdırdığınız kırmızı biberi çorbanın üzerine gezdirin.

Afiyet olsun !

1 yorum:

Eylem dedi ki...

bayılırım bu çorbaya.hep anneannem gelir aklıma.