27 Mayıs 2009 Çarşamba

Instant Chocolate Mousse

SNC10011

Tarif yine Nigella Lawson'a ait...tv de görür görmez yapmaya karar verdim. Aynen şokola mus oluveriyor. Tavsiye ederim.

Malzemeler
  • 3 su bardağı sade marshmallow
  • 1/4 cup tuzsuz tereyağı
  • 250 gr sütlü çikolata, küçük parçalara ayrılmış
  • 1/4 cup kaynar su
  • 1 cup krema
  • 1 tatlı kaşığı şekerli vanilin.

Yapılışı

Marshmallow'ları, tereyağını, çikolataları ve suyu bir sos tenceresine koyun. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte, tüm malzemeler eriyene kadar karıştıra karıştıra pişirin. Tüm malzemeler eridikten sonra soğumaya bırakın.

Diğer tarafta krema ve vanilyayı mikserde kalınlaşıncaya kadar çırpın. Daha sonra soğuyan çikolatalı karışıma ekleyin ve karıştırın.

Bu karşımı 4 veya 6 adet cam kaseye dökün. Kaseleri buzdolabına koyun ve yaklaşık 1-2 saat arası katılaşıncaya kadar dolapta bekletin.

Afiyet olsun !

4 yorum:

Eylem dedi ki...

bu nasıl bir güzellik ellerine saglık.

Eda dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
pelin'ce dedi ki...

Enfes bir görüntü ,ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

Acaba bu karışıma şeker ilave edilmiyormu? Çikolata yeteri kadar tat sağlıyormu...