16 Mayıs 2009 Cumartesi

Çilek Soslu French Tost

SNC10034

Aylar önce TV'de, benim ilham kaynağım sevgili Nigella, bu tarifi yaptığı zaman, bunu hemen yarın sabah kahvaltıda yapıyorum demiştim, aradan saatler, günler, haftalar hatta aylar geçtikten sonra...bugün kendimi o kadar şımartılmaya ve de ilgi gösterilmeye aç buldum ki, karnımın da açlığı ile birleşince, eh dolapta da, yıkanmış, kullanılmaya hazır ve de bir an önce kullanmazsam bozulacak olan çilekleri görünce...tamam dedim, gün bugün, sizleri bilmem ama beni en çok şımartabilen benimdir :) çünkü ne istediğimi gayet iyi biliyorum, sizi sizden iyi tanıyan birileri var ise ne mutlu size...tabii annelerimizi ve babalarımızı bundan hariç tutuyorum...
Bugün işte öyle bir gün...aslında kafamdaki bu ampulu yakan, tezgahın üzerinde duran, geceyarısı yapımını başlattığım ve sabah saat 06:00 da hazır olan ekmeğim idi...normalde bu tarifi çok taze olmayan ekmekle yapmanız lazım ama ok yaydan çıktı bir kere ve bütün koşullar bir araya gelince, yapmamak kaçınılmaz oldu...
Bu satırları yazarken çilekli tostumu çoktaaan mideye indirmiş durumdayım :))
Hem ne zamandan beri yapamadığım bir işin tamamlanmış olmasının verdiği huzur, hem de açlığımı bastırmış olmanın mutluluğu içinde size bu tarifin nasıl yapıldığını yazıyorum şimdi....

Tabii öncelikle malzemelerin neler olduğunun üzerinden geçelim, öncelikle başta da dediğim gibi, ekmeğiniz çok taze olmamalı, bu tarif ile bayat ekmeklerinizi değerlendirmiş de oluyorsunuz. Eğer büyük bir tost dilimi kullanacaksanız 2 dilim yeter, yok daha küçük bir tost dilimi ise, o zaman 4 dilim kullanabilirsiniz. Benimkisi büyük idi, ancak ben 2 dilim yerine, zamandan tasarruf olsun diye, kalınca bir dilim kestim, ama siz benim gibi yapmayın, biraz taş devrinden kalma bir görüntü oldu :) nazik bir şekilde açgözlülük yapmadan 2 adet ince diliminizi hazırlayın. Hem böylesi daha çıtır olur.
Bir kasede, 1 yumurta ve 1 çay bardağı kadar sütü güzelce çırpın. Ekmeklerinizi bu karışıma bandırın ve 1-2 dakika içinde bekletin.
Yapışmaz yüzeyli tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yarım tatlı kaşığı ayçiçek yağını koyun ve ısıtın. Ardından ekmeklerinizi arkalı önlü tavada kızartın. Kızarmış ekmeklerinizi toz şekere bulayın ve tabağınıza alın.
Üzerine ise, rondoda, 8-9 çilek ve 2 tatlı kaşığı pudra şekeri ile sos haline getirdiğiniz karışımı dökün ve de afiyetle yiyin...

Kendimi şu anda çok daha iyi hissediyorum, bu kadar basit :)

3 yorum:

pelin'ce dedi ki...

Çok değişik bir tarif,ekmeğe haksızlık etme,bence gayet doyurucu bir dilim ...
Ellerine sağlık.

Mutlu Pazarlar.

mujdenin denemeleri dedi ki...

Muhteşem görünüyor canım.Ellerine sağlık.Sevgiler...

yeşim dedi ki...

Özlemcim harikaaa görünüyor denemek için sabırsızlanıyorum


ellerine sağlık
sevgilerr