Malzemeler
- Tart kabını yağlamak için biraz tereyağı
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 3 çorba kaşığı tereyağı, oda ısısında yumuşamış
- 1,5 tatlı kaşığı toz jelatin
- 3 çorba kaşığı kaynar su
- 1/3 cup + 1/2 tatlı kaşığı tozşeker
- 3 çorba kaşığı un
- 2 yumurta sarısı
- 1 1/2 cup süt
- 1 tatlı vanilya
- 2 adet orta boy muz veya 1 büyük muz
- 1/4 cup çırpılmış krema
- 1/2 tatlı kaşığı tozşeker
Yapılışı
Fırını 175 derecede ısıt.
23-25 cm çaplı bir tart kalıbını tereyağı ile yağla.
Bisküvileri mikserde tereyağı ve 2 çorba kaşığı su ile birlikte karıştır. Karışımı tart kalıbına bastırarak yay. Fırında 10 dakika kadar pişir ve soğut.
Diğer tarafta kremasını hazırlamak için jelatini küçük bir kaseye koyup üzerine 3 çorba kaşığı kaynar suyu döküp eriyene kadar karıştır.
Bir sos tenceresinde, un ve 1/3 cup + 1/2 tatlı kaşığı tozşekeri karıştır. Başka bir kapta süt ve yumurtaları karıştır. Yumurtalı karışımı unlu karışımın üzerine döküp ocağa alın ve orta ısıda muhallebi kıvamına gelene kadar pişir. Ocaktan alıp içine vanilyayı ve jelatini ekle. Muhallebiyi arada bir karıştırarak soğumasını bekle.
Muzları halka halka dilimle ve bisküvilerin üzerine yay. Bunların üzerine de soğumuş olan muhallebiyi dök ve buzdolabına koyup 3 saat beklet.
Kremayı şekerle çırpıp muhallebinin üzerini süsleyerek sıkın.
Afiyet olsun !
1 yorum:
Ellerine saglik Ozlem'cigim,
Harika olmus...
Sevgiler...
Yorum Gönder