Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yumurta
içi için:
- 250 gr lor peyniri
- 1/2 demet dereotu
- 4 dal fesleğen veya 1 çorba kaşığı kurutulmuş fesleğen
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- beyazbiber
Yapılışı
Lor peyniri, beyazbiber, pulbiber, kıyılmış dereotu ve kıyılmış fesleğeni karıştırın.
Diğer tarafta kabartma tozu ve unu bir kapta eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için kenara ayırın. 1 yumurta ve 1 yumurta akını unun ortasına alın. Zeytinyağı, yoğurt ve tuzu ekleyip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamuru avucunuzun içinde daire şeklinde açıp lor peyniri karışımını içine koyun ve hamuru yarım daire olacak şekilde kapatıp kenarlarını bastırın.
Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı aralıklı dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörekotu serpin.
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder