9 Ekim 2008 Perşembe

Yenibaharlı Tavuklu Pilav

SNC10009

Kayınvalidemin sıklıkla yaptığı ve oğluşum da dahil olmak üzere bizim de çok sevdiğimiz bir yemektir bu. Değişik bir lezzete sahip. Yapılışı da çok basit.


Malzemeler
  • 2 bütün tavuk budu
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • Karabiber, tuz
  • Tavuğu haşlamak için su

Yapılışı

Tavukları tencereye koyun, ben yine her zamanki gibi düdüklüde pişirdim. Üzerlerini 1 parmak geçecek kadar su koyun, yenibahar ekleyin, miktarını damak zevkinize göre ayarlayın, tuz ve karabiberi de koyun. Tüm bunları koyduktan sonra tavukları haşlayın. Ben düdüklüde yaptığım için aşağı yukarı, buhar çıktıktan sonra, ocağı kısıp bi 20 dakika kadar pişirdim.

Pişirme süresi sona erdikten sonra, tavukları tencereden çıkartıp kemiklerinden ayırıp, küçük parçalara ayırın. Tencerede kalan su ile pilavı pişirin. Bunun için pilas teneceresine tereyağını koyup eritin. Pirinci koyup karıştırarak biraz kavurun ve peşine haşlama suyunu, aşağı yukarı 2,5 su bardağı kadar, pirincin üzerini örtecek kadar ilave edin. Biraz daha tuz ekleyebilirsiniz. Pirinçlerin üzeri göz göz olmaya başlayınca ocağın altını iyice kısıp 15-20 dakika kadar pişirin.

Pilav piştikten sonra, pilava tavukları ekleyip karıştırın.

Afiyet olsun !

1 yorum:

elma şekeri dedi ki...

Ellerine saglik nefis görünüyor...