Malzemeler
Keki için;
- 150 gr iri doğranmış ceviz
- 2 paket 80 gr'lık bitter çikolata
- 125 gr tereyağı
- 2 çorba kaşığı neskafe
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- bir çimdik tuz
Kreması için;
- 2 paket vanilyalı puding
- 6 su bardağı süt
Üzeri için;
- 2 paket 80 gr'lık bitter çikolata
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1,5 çorba kaşığı krema
Yapılışı
Fırını 180 derecede ısıtın. Kek için ayrılan çikolataları tereyağı ile birlikte benmari usulü eritirin. Neskafeyi 1 çorba kaşığı suda eritip çikolatalı karışıma ekleyin.
Ilınınca toz şeker ve vanilayayı ilave edip karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuzunu, ununu ve kabartma tozunu ilave edin. Son olarak da doğranmış cevizleri ekleyin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş 30x30 cm ebatlarında fırın tepsisine döküp pişirin. Pişirirken arada bir ortasına kürdan batırıp çıkartın, (hamura batırılan kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir).
Pişirme süresi sona erdiğinde bir kenarda soğumaya bırakın. Kreması için pudingi sütle pişirin. Puding soğuduğunda kekin üzerine dökün. Soğumaya bırakın.
En üstü içinde, çikolatayı, tereyağı ve su ile eritin veee pudingin üzerine dökün.
Afiyet olsun !
1 yorum:
kesinlikle muhteşem görünüyor deneyeceğim fakat üzeri için malzemelerde 1,5 çorba kaşığı krema yazıyor fakat tarifte yazmıyor eklenmeyecek mi acaba su yerine krema mı konacak?
Yorum Gönder