Malzemeler
- 150 gr dana kuşbaşı (kuzu da olur)
- 2 soğan
- 2 çorba kaşığı domates rendesi
- 1 çorba kaşığı domates salça
- 1 havuç
- 2 kabak
- 1 avuç taze fasulye
- 1 büyük patlıcan
- 2 patates
- 2 sivri biber
- 5 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber
Yapılışı
Öncelikle yağı tencerede ısıtın, eti kavurun, et suyunu çekmeye başlayınca soğanları ilave edip şeffaflaşana kadar karıştırın.
Üzerine 2 su bardağı sıcak su, domates rende ve salçasını da ekleyip pişirin. Ben genelde yaptığım gibi bu aşamada düdüklü tenceremi kullandım ve buharı çıkmaya başlayınca altını kısıp, 20 dk pişirdim.
Tüm sebzeleri doğradım, istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz.
Et pişince, bundan sonraki pişirme işlemine düdüklü konumunda devam etmeyeceğim için düdüklünün kapağını kaldırıp, normal kapağa geçtim. Her sebzenin pişme süresi farklı olduğu için sebzeleri, 3-4 dakika arayla, sırasıyla tencereye eklemeye başladım. Önce sivri biber ile fasulyeleri ekledim. Sonra kabak, havuç ile patatesleri, en sonunda da patlıcan, sarımsakları, tuz ve karabiberini ekledim. Patatesler yumuşayınca tencereyi ocaktan kaldırdım.
Bu kadar basit...
Afiyet olsun !
2 yorum:
Türlü harika görünüyor..Tok olanı bile açıktıran cinsinden resmen..Ellerine sağlık canım..
Sevgiler
Yazar cok tesekkurler...
Selamlar Ebru
Yorum Gönder