Bu akşam ben de hem mantar hem de sos kullanıp nefis bir çeşidini uyguladım tavuğun... tarifi bir yemek kitabinda okumuştum, kitabı bulursam adını yazacağım, tarifte bazı değişiklikler yaparak pişirdim.
Malzemeler
- 10 parça kemiksiz tavuk eti, but tarafından
- 4 dal taze soğan
- 400 gr kültür mantarı
- 1 paket kremalı tavuk çorbası
- 1/2 su bardağı krema
- 1/2 su bardağı beyaz şarap
- 2 çorba kaşığı parmesan peyniri, rendelenmiş
- 4 çorba kaşığı sıvıyağı
- 1 çorba kaşığı kurutulmuş mydanoz
- tuz
Yapılışı
Tavaya 2 çorba sıvıyağını koyup ısıtın. Tavukları küçük küçük kesip bi 7-8 dk bu yağda kavurun.
Diğer bir tencerede 2 çorba zeytinyağını koyup ısıtın ve içine, ince ince kestiğiniz taz soğanları atıp, yumuşayınca peşine küçük küçük kestiğiniz mantarları ilave edin. Suyunu salıp çekmeye başlayıncaya kadar mantarları pişirin. Ben genelde mantarları hep harlı ateşte pişiririm, yine öyle yapıp, kenara aldım.
Yine başka bir tencerede... bu tarifte biraz fazla tencere kirleniyor ama inanın sonucu görünce değdiğine inanabilirsiniz. Evet bu tencerede de kremalı tavuk çorbasını 3 bardak su ile pişirin. Çorba koyulaşınca, şarabı, kremayı ve parmesan peynirini ilave edin, bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Fırını 200 derecede ısıtın. Fırın kabına, tavukları, mantarları ve sosu dökün. Kabı fırına sürüp 35-40 dk kadar pişirin.
Yanına da garnitür olarak pilav ile...
Afiyet olsun !
8 yorum:
Ozlembu harika gorunuyor. Bence de 3 tencere kirletmeye deger. Belki corba koymadan yapsam daha da pratik olur :) Ellerine saglik, gercekten denemek isteyecegim bir tarif, tesekkurler...
çok lezzetli görünüyor.birbirine çok yakışan ikililerden bence mantar ve tavuk..
ellerine sağlık
sevgiler
oyy oyy nasıl güzel görünüyor.....ellerine sağlık...
tavuk mantarın birleşiminin güzel sonuç ortaya çıkardığını her zaman savunmuşumdur ellerine sağlık
özlemcigim,
ne zamandir ugramamistim bloguna, tariflerine tek tek yorum birakmak yerine bugün bir yorum birakicam cogunun adina. resimler harika, sunum harika görünüyor, ellerine saglik.
bundan sonra böyle komprime edilmis yorum birakmam, söz:-)
sevgiler,
canan
Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Webcam, I hope you enjoy. The address is http://webcam-brasil.blogspot.com. A hug.
Sevgili Nezaket,
Haklısın, başka bir sefer de çorbasız denemek lazım, öyle de güzel olabilir,
sevgiler,
Pastamaxi,
Dediğin gibi birbirine en uyumlu çift. Birlikte harika tatlar oluşturuyorlar,
sevgiler,
Özlem'cim,
Beğenmene çok sevindim :)
sevgiler,
Melek'cim,
Gerçekten lezzetli oldu, denemeye değer,
sevgiler,
Canan'cım,
Ziyaretin ben çok memnun etti, umarım yine uğrarsın(ız)yani sen ve oğluşun :)
sevgiler,
gerçekten çok güzel gözüküyor. ben bunu beşamel sos ve rendelenmiş kaşarla, soğansız yapıyorum.tavsiye ederim
Yorum Gönder