15 Mayıs 2009 Cuma

Zeytinyağlı Baklalı Enginar

SNC10004

Çıktığından beri ne kadar yediğimi hatırlamıyorum, neredeyse her hafta sonu 4'er 5'er alıp pişirdim, eşim için zeytinyağlı ancak ben ve oğluş için haşlayarak pişirdim, çünkü bizim favorimiz bu, yanında da sosu ile...harika...

Bu sefer de baklalı yaptım. Çok basit, tüm malzemeleri 1 seferde tencereye koyup pişirdim. Sevenlere tavsiye edilir...


Malzemeler
  • 4 adet soyulmuş enginar
  • 500 gr bakla, kabukları soyulmuş
  • 1 soğan, yemeklik doğranmış
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • tuz

Yapılışı

Enginarları yarım limon ve de suyu ile ovun.

Tencereye, enginarları, soyulmuş bakla ve soğanları koyun.

1/2 su bardağına şekeri, yarım limonun suyunu tuzunu ve zeytinayağını katıp enginar ve baklaların üzerine dökün.

Tencerenin altını yakın, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Hazırda sıcak su bulundurun ki, arada su ilave etmeniz gerekebilir.

not: dilerseniz üzerine dereotu serpiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun !

6 yorum:

Unknown dedi ki...

günaydın özlem.zeytinyağlı enginarı geçen gün ilk defa denedim ama bizimkiler maalesef yemedi.oturdum kendim yedim.bu tarifi denesem yine kendim yiyecegim.ama olsun.kendimi şımartayım değilmi?

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

özlemcim süper olmuş. bu tabak bana sunulsa ne kadar mutlu olurdum. lezzet içinde lezzet. ellerine sağlık:)

pelince dedi ki...

Özlem fotoğraf o kadar güzel ki sanki tabağıma servis ediyorsun.Ellerine sağlık..

Güzel bir hafta sonu diliyorum...

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Günaydın Özlem. Zeytinyağlı süper görünüyor. Bakla ve enginar hiç tatmadığım bir lezzet ama çok güzel görünüyorlar. En kısa zamanda enginarı alıp denemeyi düşünüyorum zaten. Sevgiler...

mujdenin denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Özlemciğim.Bu aralar ben de enginara ve baklaya takılmış durumdayım.Mevsimi geçmeden bol bol yemeli.
Mutlu haftasonları diliyorum...

Özlem dedi ki...

Eylem'cim,
ah bir bilsen ben yıllardır ne çektim, ama yılmadım :) ama tabii ben çok sevdiğim için hiç çöpe gitmedi, şimdi eşim ilaç niyetine yiyiyor çünkü sağlığına iyi geldiğini öğrendi, oğlum ise bu sene ilk defa benim haşlama enginarımdan yemeye başladı, ne kadar mutlu oldum anlatamam...sen de yılma :) dediğin en olmadı sen yersin, bu da güzel ziyafet olur mu?

Esra'cım,
güzel yorumun için öok teşekkür ederim,

Pelin'cim,
beğendiğine çok sevindim, teşekkür ederim,

Arzu'cum,
benim favaorim her zaman haşlama olanı, ama baklalısı da harika oluyor, tavsiye ederim,

Müjde'cim,
evet artık yavaş yavaş mevsimi geçiyor, şu aralar bolca yemeli,


hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyoruuummm, uğradığınız için çoook teşekkür ederim.