Malzemeler
- 150 gr kedidili
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı tozşeker
Muhallebi için:
- 1 kg süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 1/2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Çilekli sos için:
- 1 kg çilek
- 1 su bardağı vişne suyu
- 4 çorba kaşığı mısır nişastası
- 4 çorba kaşığı tozşeker
Yapılışı
Kelepçeli bir kek kalıbının tabanını yağlı kağıt ile kaplayın.
Tozşekeri süte ekleyip karıştırarak eritin. Kedidillerini bu şekerli süte batırıp kelepçeli kalıba dizin.
Muhallebi için süt, şeker ve unu bir tencereye alıp devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Koyulaştıktan sonra vanilyayı ekleyip ocaktan alın ve mikserle çırpın. Karışımı kedidillerinin üzerine yayıp soğumaya bırakın.
Diğer tarafta, çilekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra blendırdan geçirin. Çilek püresini bir tencereye alıp üzerine vişne suyu, nişasta ve tozşekerini ekleyin. Kaynayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp karıştırarak ılıtın.
Çilekli karışımı muhallebinin üzerine yayın. Kalıbı buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Daha sonra kelepçeleri açıp pastayı çıkartın, dilerseniz üzerini krem şanti ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun !
3 yorum:
Günaydın Özlem. Süper görünüyor. Bende denemek ve yemek istiyorum. Ellerine sağlık...
Ellernize saglik cok güzel ve nefis görünüyor.
Özlem hanım,
harika görünüyor.Ellerinize emeğinize sağlık.Şimdi bir tarif ararken tesadüfen sitenize geldim.Buna benzer bir tarifte ben yayımlamıştım.Yaptıklarınızı,tariflerinizi,sunumlarınızı çok beğendim.
emeğinize sağlık...
sevgiyle kalın,
www.meltemmutfakta.com
Yorum Gönder