6 Mart 2010 Cumartesi

Fındıklı Brownie

SNC10324
Yine aylar önce yapıp da paylaşmadığım Gamze Bursa'ya ait bi tarif. Ani bir misafiriniz geleceği zaman hemen hazırlayıp ılık ılık önlerine sunabilirsiniz. E bi de buzluğunuzda vanilyalı dondurmanız varsa, yanına da bir top koynuzu mu değmeyin keyfiniz...

Malzemeler
  • 2 adet 80 gr lık bitter çikolata, iri kırılmış
  • 80 gr tereyağı
  • 40 gr margarin
  • 2 yumurta, çırpılmış
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1/2 su bardağı fındık, iri doğranmış
  • 21x21 cm kare cam fırın kabı, isterseniz yuvarlak da olur


Yapılışı

Fırını önceden 180 derecede ısıtın.


Çikolata ve margarini çukur cam bir kaseye koyup ben mari usulu eritin (yani ikisininin bulunduğu cam kaseyi, içi kaynayan su dolu bir tencereye oturtup buhar ısısıyla eritin, ama cam kaseye su değmeyecek). Kaseyi sudan çıkartın ve sırasıyla yumurta, şeker ve unu ilave edin. Mikserle 20-30 saniye kadar çırpın. Fındıkları ilave edip çok az daha karıştırın ve kalıba dökün.

Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. İçi biraz ıslak kalmalı, onun için üstü kabuk bağlayacak kadar çok pişirmeyin.




Afiyet olsun !

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Özlemcim gözün aydın en büyük zenginlik sağlık.Brownide enfes elle
rine sağlık kocaman öpüyorum...

Fatma Tekin dedi ki...

Merhabalar değneklerden kurtulmanıza sevindim.Browni de harika ellerinize sağlık.Tadı da nefis olmuştur eminim.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

özlemim iyileşmene çoook sevindimmm:)
browni de nefisss görünüyor ellerine kollarına sağlık canım
öpüyorummmm

PAPATYA PRENSES dedi ki...

offf diyorum başka birşey diyemiyorum:)
nasılda enfes görünüyor!
ellerine sağlık canım..

buzlubadem dedi ki...

Yaptım ve şu an henüz ılık, tadına baktım, çok güzel, teşekkür ederim. En kısa zamanda yayınlayacağım inşallah.