11 Kasım 2007 Pazar

Çikolatalı Muffin

Her seferinde, bu ay kesin bu etkinliğe katılacağım diye niyetleniyorum, olmuyor, hep geç kalıyorum. En son "Kurabiye" etkinliğine Damla Çikolatalı Kurabiye ile katılmıştım. Bu sefer erkenden katılmaya karar verdim. Öyle çok da düşünemedim neyle katılayım diye, birden aklıma geliverdi ve...
Kaynana çatlatan tariflere, bu çatlak görünümlü muffinimle katılmaya karar verdim. Aslında buna muffin demek pek doğru olmayabilir, çünkü içinde sıcacık çikolata saklı, yarı sufle birşey... Keşfetmesi size kalmış :)

Sadeliğin her zaman en iyisi olduğuna inandığım için, bu mütevazı tarifimin de, etkinlik için doğru seçim olduğuna karar verdim. Öyle önemsiz önemsiz, minik minik durduğuna bakmayııın, o ne canlar yakmıştır ooo...
Misafir sofralarımın sonunu, genelde bu mütevazı görünümlü, ama her yenildiğinde "Mmm bu nasıl birşey böylee" dedirtmeden de edinilemeyen bu tatlı ile sonlandırmışımdır.

Bu kadar lafı boşuna etmiyorum, deneyin ve görün...

Hazirlaması 8 dk, pişirmesi 8 dakika... Yapan memnun yiyen memnun :)


Özlem Açıkgöz

Malzemeler

  • 2 adet 80 gr'lık bitter çikolata
  • 5 çorba kaşığı margarin
  • 4 yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağından bir parmak fazla un

İçinde kabartma tozu yok, unuttuğumu sanmayın. Ama kabartma tozu olmadığı için de kabarmadığını sanmayın. Ciddi ciddi kabarıyor. Tabii yumurtalar, her kek ve muffin tarifinde olduğu gibi oda ısısında olacak.

Yapılışı

Fırını 210 derecede ısıtın. Çikolata ve margarini kalın tabanlı bir cezveye veya kaba koyup, kısık ateşte eritin. Bunu dilerseniz benmari usulu ile de yapabilirsiniz ama ben hiç böyle yapmadım. Sonucu pek etkilediğini de sanmıyorum, yıllardır hep bildiğim gibi yaptım.

Eriyen çikolatayı kenara alın ve soğumaya bırakın.

Derin bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Bu karışıma çikolatalı-margarinli karışımı, azar azar, karıştıra karıştıra ilave edin.

En son unu ilave edin. Unu ekleme aşamasında, mikseri bırakıp, karışımı spatula ile karıştırın.

Karışımı, kağıt muffin kalıplarına, yarı yarıya dökün. Aşağı yukarı 8-10 adet çıkıyor.

Isıtılmış fırında 8 dk kadar pişirin. İçi sulu kalıyor, ancak daha kuru bir kıvamda olmasını istiyorsanız, pişirme süresini biraz daha uzatabilirsiniz.

Fırından çıkar çıkmaz, kağıt kalıbından çıkarıp, sıcak sıcak tabağa koyup sunun. Yanında mutlaka dondurma ile servis edin.

Eğer ertesi güne kalırsa, muffin olarak yiyebilirsiniz, çünkü ertesi güne kalınca, içinden akan sıvı yok oluyor. Ama o haliyle de gayet güzel.

Afiyet olsun !

21 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba
Muffinlerin içerisinde kabartma tozunun olmaması dikkatimi çekti malzemesi oldukça az pişirme süresi çok kısa valal çok kolay ve pratik bir muffin olmuş..Sizinde ellerinize sağlık...
Sevgiler...

MİNELİ dedi ki...

Ellerinize sağlık ne kadar güzel olmuş hem kolay hemde çok lezzetli görünüyor.Sevgilerimle.

Sibel dedi ki...

Bir fincan kahve ikram etsem muffinlerinden alabilir miyim Özlem? Ellerine sağlık, blogun çok keyifli! Kahveye beklerim:)
Sevgilerimle..

gülizar dedi ki...

Özlemciğim ellerine sağlık.gene hoş bir tarif olmuş.Canım senden bir konuda yardım isticeğim.bu etkinlikleri nasıl siteme ekleyeceğim bana yardımcı olursan çok memnun olurum.sevgilerimle...

Özlem dedi ki...

Sevgili Zerrin,

Ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Sitenize de bayıldım. Linklerime ekleyeceğim. Tarifler çok güzel, fotoğraflar, sayfa tasarımı... elinize yüreğinize sağlık,

Sevgiler

Özlem dedi ki...

Sevgili Mineli,
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Gerçekten kolay bir tarif, acil bir misafir bastırdığında can kurtarıyor :)
Sevgilerimle

Özlem dedi ki...

Sibel'cim,

Ne demek seve seve ikram ederim :) Güzel blogunu keyifle izliyorum, linklerimdeki favorilerim arasındasın.
Mis gibi kahvenin kokusu buraya kadar geldi valla...

Sevgilerimle,

Melek* dedi ki...

üf o ne yaa çok güzel olmuş muffinler ellerine sağlık
sevgilerimle

pervin dedi ki...

sevgili özlem mufinlere bayıldım tarifide çok pratik muhakak denemeliyim sevgiler...

Yaren dedi ki...

Cok harika görünüyor.Bence en lezzetlisi cikolatali olanidir.Ellerine saglik canim.

Özlem dedi ki...

Sevgili Melek,
Beğenmene sevindim :)

teşekkürler ve sevgiler...

Özlem dedi ki...

Pervin'cim,
Tavsiye ederim, çat kapı misafir geldiğinde, uygulanacak en kolay ve leziz tatlı...
Sevgiler,

Özlem dedi ki...

Yaren'cim,
Ben de çikolatalı herşeyi çok seviyorum...
Sevgiler

Ilker Erdem dedi ki...

Cok lezzetli gorunuyor ellerine saglik. sevgiler

Özlem dedi ki...

Sevgili Ilker,
Güzel yorumun ve ziyaretin için teşekkür ederim,
sevgiler...

hatice dedi ki...

Özlem'ciğim harika harika olmuş dondurmaylada nefis bir sunum..ellerine sağlık...sevgiler

yaban mersini dedi ki...

çok beğndim ben bu muffinleri,içindeki çikolata yeter.deneyeceğim selmalr.

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Mesajım gelmiştir umarım.

Adsız dedi ki...

canım Özlem,

bende yapıp ben de yemek istiyorum. Böylelikle memnun olmak istiyorum :))

sıcacık sevgiler..

Bu sırada sayfanıza yeni yazı eklediğinizde yazınızın başlığını sayfamdaki blog manşete eklerseniz diğer blogcu dostlarda sizin yazı eklediğinizden haberdar olacaklardır. Sizi blog manşetde görmek beni sevindirecek.

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Bugün tarifinizi buldum ve hemen denedim. Lezzeti harika oldu. Yalnız bende küçük kağıt kalıplar vardı ve tam 20 tane muffin çıktı. Tarif için teşekkürler.