4 Kasım 2007 Pazar

İç Pilav



Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı badem
  • 1 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 1,5 çorba kaşığı dolmalık fistik
  • 1 domates
  • 1 çay kaşığıi tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığıi kurutulmuş dereotu
  • tuz, karabiber


Yapılışı

Pirinci 1 tatli kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat bekletin. Kuşüzümlerini ayiklayın. Kuşüzümlerini ve bademi sıcak suda bekletin ki kuşüzümleri şişsin, bademlerin de kabukları soyulsun diye.

Zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp, süzülmüş pirinclerin içine atip, kavurmaya baslayın ve sırasıyla badem, kuşüzümü ve dolmalık fıstıkları da ilave edip kavurmaya devam edin. Küp küp dogradığınız domatesleri, dereotunu, şekeri ve baharatları da ilave edip biraz daha kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Suyu çekmeye başlayıp, pilav göz göz olunca tencerenin altini iyice kisip 25 dk pişirin.


Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: