Malzemeler
- 3 yufka
- 1 kase küçük kokteyl sosis
- 3 adet haşlanmış patates
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- tuz, karabiber
- 2 çay bardağı sıvıyağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
Yapılışı
Domatesleri rendeleyip, 1 çay bardağı sıvıyağı ile pişirin, sivri biberleri de küçük küçük kesip içine atın. Domatesli karışımın içine yuvarlak yuvarlak kesilmiş sosisleri atıp pişirin.
Haşlanmış patatesleri minik minik küpler halinde doğrayın.
Domatesli sosisleri ve papatesleri bir araya getirip harmanlayın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp bir kenara ayırın.
Kalan 1 çay bardağı sıvıyağı, süt ve yumurtaları (birinin sarısını üzeri için kenara ayırın) bir çanakta çırpın.
Yufkanın birini tezgaha yayıp, sütlü sosla ıslatın. Sırasıyla ikinci ve üçüncü yufkaları da üst üste koyarak tek tek ıslatın.
Yufkaların kenarlarından birazcık içine katlayarak kare haline getirin. Karenin uçlarından ortaya doğru birleştirerek tekrar bir kare oluşturup, ortasına harcı döküp yayın.
Uç kısımlarından üzerine katlayıp kapatın. Fırın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpin. Tepsideki böreği karşılıklı bıçakla kesip, dört adet üçgen parça elde edin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirin.
Afiyet olsun !
2 yorum:
Bu börek çok lezzetli görünüyor...
Merhaba sizteniz ilk ziyaretim bu böreğe yorum yazmadan edemedim...İç malzemesini çok beğendim ellerize sağlık...
Yorum Gönder