20 Ekim 2007 Cumartesi

Sulu Börek



Bu da Oktay usta'dan diğer lezzet Sulu Börek ...

İlk okuduğumda, acaba nasıl olacak ki demiştim ama yedikten sonra... e tabii Oktay usta tarifi nasıl olabilir ki Supeeeeeer....

Malzemeler
  • 3 yufka
  • 1 yumurta
  • 1 çay b. süt
  • 1 çay b. sıvıyağ (tabii ki fındıkyağı kullandım)
  • 100 gr taze kaşar rendesi
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz (1,5 çorba kaşığı kurutulmuş maydanoz kullandım)

Yapılışı

Herbir yufkayı iki taraftan kıvırarak rulo yapın. Daha sonra bıçakla bir parmak kalınlığında keserek şeritler elde edin. Tüm yufkaları kesip üzerine soğuk su koyarak buzdolabında15-20 dakika dinlendirin. Bu arada sosunu hazırlayın. Süt, sıvıyağ ve yumurtayı çırpın. Buzdolabından yufkaları alın ve elinizle suyunu sıkarak yarısını fırın kabına serpiştirin. Üzerine peynir, maydanoz karışımını ve kaşar peynirinin yarısını koyun. Kalan yufkaları da elinizle sıkıp harcın üzerine yerleştirin. Sosu üzerine döküp kalan kaşar peyniri rendesini de üzerine serpin.180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin. Ben aşağı yukarı 45 dk kadar pişirdim. ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tavsiye ederim su böreği tadında yumuşacık bir börek...

Afiyet olsun !

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Ozlem,

Borek tarifini kesinlikle deneyecegim. Gercekten cok guzel gorunuyor. Ellerine saglik. Siteni begeniyle takip edenlerden biriyim. Kolay gelsin.

senay

Özlem dedi ki...

Şenay'cım,
Kesinlikle tavsiye ederim, insanı mahcup etmeyen bir tarif.
Sevgiler...

yaban mersini dedi ki...

merhaba böreğin tarifi çok ilginç,fakat merak ettigim bir husus var,acaba bütün yufkaları şeritler halinde kesiyor muyuz,ya da birini ayırsak daha iyi olmaz mı..yani hepsi çok ıslak olursa tepsiye çok yapışmaz mı..slmlar.

pelin dedi ki...

sevgili özlem çok güzel bir tarif yalnız birşey aklıma takıldı. yukaların suyunu sıkarken birbirine yapışmıyor mu

Devletsah dedi ki...

Bu börek tarifi benim... O gün Oktay usta programında Yemek.Name ( http://yemek.name ) dergisinden bahsedip (bu sayıda onunla röportaj yapmıştım) dergideki tarifleri programda deneyeceğini söylemişti. Hatta dergiden Yuvarlama ve Kadayıf sarması da yaptı...

Afiyet olsun :)

Özlem dedi ki...

Sevgili Süheyla,
Evet tüm yufkaları kullanıyoruz, tepsiye yapışmadı, belki soğuk suda beklediği için olabilir. Börek piştikten sonra da tepsiden çok rahatlıkla çıkardım. Ama şunu belirteyim, yufkaları yaymadan evvel tepsiye birazcık sıvı yağ sürdüm.

Sevgili Pelin,
Sularını sıkarken yufkalar birbirine yapıştı tabii ki, ama ben elimle parçalayarak tepsiye yaydım. Yayarken yufkalar gözüme az geldiydi, sanki ince bir katman gibi olmuştu ama pişince kabardı.

Denemenizi tavsiye ederim, dediğim kırıntısı bile kalmadı :)

Her ikinize de sevgiler...

Özlem dedi ki...

Sevgili Devletşah,

Tarifi Oktay usta'nın sitesinden almıştım. Kaynağını yazmamış, dalgınlığına gelip unuttu herhalde... Belirtmen çok iyi oldu. Böylece bu muhteşem tarifin asıl sahibinin kim olduğunu öğrenmiş oldum. Tarifin gerçekten çok başarılı, aklına sağlık.

Bu arada sayfamı ziyaret etmene çok sevindim :)
Tekrar beklerim,
Sevgiler...