- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ (ben fındıkyağı kullandım)
- 2 su bardağı un
- 50 gr kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı Nescafe (ben koymadım)
Yapılışı
Toz şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları, derin bir kapta, mikserin yüksek devri ile 5 dk kadar, köpük köpük olana kadar çırpın.
Üzerine sütü, sıvıyağı ve kakaoyu ekleyerek 2-3 dk daha çırpın. Keki ıslatmak için bu karışımdan 1 su bardağı kadar alıp kenara ayırın, ama ben bunu yapmadım ve diğer malzemeleri, yani, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve eklemek isterseniz Nescafe'yi yumurtalı karışıma ekleyip 2-3 dk kadar daha çırptım.
Bu aşamada dilerseniz içine ceviz veya fındık içini de ekleyip karıştırabilirsiniz.
3 yemek kaşığı sıvıyağı ile yağlanmış, dikdörtgen cam veya fırına dayanıklı bir fırın kabına karışımı boşaltın. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 40 dk kadar pişirin.
Piştikten sonra, kenara ayırdığınız sosu kekin üzerine dökün. Tabii ben sossuz yaptığım için, kek ılındıktan sonra, keki kare kare kesip, üzerine krema sıkıp servis yaptım. Aslında, benim gibi sosundan ayırmayana başka bir alternatif daha önerebilirim. kek piştikten sonra, kekin üzerine oda sıcaklığında 1 su bardağı süt dökülebilir.
Sonuçta, her şekilde mükemmel bir kek....
Afiyet olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder