15 Ekim 2007 Pazartesi

Limonlu Tavuk



Peşine elma tatlısı yaptığımız limonlu tavuk butları işte burada...
Yine aynı Remix yemek kıtabından bulunup, uyarlanıp, sizlere sunuldu...

Tadına gelince... valla ben tavuğun her halini seviyorum.

Malzemeler
  • 10 adet tavuk baget
  • 1/2 su bardağı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/4 su bardağı mısır özü yağı

Yapılışı

Yağ ve tavuklar hariç tüm malzemeleri tencereye koyup şeker eriyinceye kadar ısıtın. Yağı ekleyip, soğuncaya kadar bir kenarda bekletin.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp, önceden ısıtın.

Tavukları fırına dayanıklı bir tepsiye dizin. Sosu üzerine döküp, butları iyice bulayın.

Tavuklar iyice kızarana kadar 50-55 dk kadar pişirin.


Hiç yorum yok: