20 Ekim 2007 Cumartesi

Vişneli Brovni




Dün akşam çaya misafirlerim vardı. Günler öncesinden ne yapacağımı planladığım için hiç sorun olmadı. Sevgili Oktay usta'nın 2 güzel tarifini uyguladım. Ve her ikisi de çok başarılı oldu. Keşke miktarı artırsaymışım çünkü geriye sadece kırıntıları kaldı, özellikle böreğin. Burdan kendisine sevgilerimi ve teşekkürlerimi yolluyorum.

İşte Oktay usta'nın Vişneli Brovnisi


Malzemeler
  • 180gr bitter çikolata
  • 1 su b.toz şeker
  • 100 gr tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı k.vanilya
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 5 çorba kaşığı un
  • 1 kase vişne

Yapılışı

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını da çikolata ile birlikte eritebilirsiniz. Yumurtaları şekerle çırpın. İçine vanilya ve kahveyi ekleyin. Erimiş olan tereyağı ve çikolata karışımını da ekleyin. Unu da koyup karıştırın. En son vişneden üzeri için biraz ayırıp diğerlerini hamura ekleyip karıştırın.Fırın kabına boşaltıp ayırdığınız vişnelerle üzerini süsleyin. 165 derecede üzeri kuruyup içi yumuşak kalacak şekilde pişirin. Dilerseniz dondurma ile ılık servis yapın. Gerçekten mükemmel bir brovni.

Afiyet olsun !


2 yorum:

Selda Ercan dedi ki...

Özlemcim bu tarif için kaç cm'lik bir kalıp tavsiye edersin. Birde tarifde yazmıyor ama üzerinede daha sonra çikolata eritip döktün sanırım ne kadar çikolata gerekli. Birde kabartma tozu yok herhalde değilmi?

Özlem dedi ki...

Sela'cım,

Kullandığım kalıp, aşağı yukarı 20x35 cm gibi, çok derin olmayan cam bir kaptı.
Üzerine çikolata dökmedim, sanırım pişerken içindeki çikolata yüzünden üzeri böyle oldu :)
Kabartma tozu da kullanmadım.

Sevgiler...