25 Ekim 2007 Perşembe

Kuzu İncik Haslama



Şöyle terbiyelii... akıllııı... usluuu bir yemeğe ne dersiniz.
Bazıları hastane yemeği diye sevmez ama ben bayılırım. Et yemeği desem tam değil... çorba desem... o da değil...

Malzemeler
  • 3 adet kemikli kuzu incik
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 limon suyu

Yapılışı

Etleri düdüklüye koyup, üzerlerine 2 parmak çıkacak şekilde su koyun. Düdüklü buhar çıkardıktan sonra, ocağın altını kısıp 20 dk kadar pişirin.

Etler pişdikten sonra, üzerine, sarımsakları, doğranmış soğan, patates ve havuçları, tuzunu ekleyip, tekrar kapağını kapatıp, buharı çıktıktan sonra bi 7-8 dk daha pişirip altını kapatın.

Bir kasede 1/2 limon suyu ile yumurta sarısını çırpın. Yemeğin suyundan azar azar yumurtalı karışıma ilave edin. İlave ederken mutlaka karıştırın, yumurtalı karışımı yemeğin suyu ile iyice açıldıktan sonra, bu karışımı yavaş yavaş karıştırarak yemeğin içine ilave edin. Bu arada tencerenin altını tekrar açıp, kısık ateşte bi 5 dk kadar, hafif hafif kaynatın.

Afiyet olsun !

7 yorum:

gülizar dedi ki...

özlemciğim ellerine sağlık.ben kuzu eti yemiyorum ama bunu tavukla deneyeceğim.Teşekkürler bu güzel tarifi bizimle paylaştığın için.

Kaan dedi ki...

harika oldu. 2 yaşındaki ikizlerim bayıla bayıla yedi. çok teşekkürler

yeşim dedi ki...

bende eşime yaptımmm,, ilk defa yapıyorum burdan aldım tarifi harika olduuu ,, tsklerr...

Oglak Kizlari dedi ki...

Ellerine sağlık.
Birazdan pazar a gidiyorum ve dönüşte incik alıyorum.

Kopyacı anne Çiğdem

Betty dedi ki...

merhaba google dan bularak geldim tarifinizi denedim. harika! ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Tesekkurler... super oldu

Adsız dedi ki...

düdüklü tencerenizin marka modeli nedir iyi bir düdüklü tencere almalıyım tşk.