14 Temmuz 2007 Cumartesi

Yaşasın Kursa Gidiyorum



Bugün sabah erkenden uyandım...biliyorum bugün Cumartesi...ama bugün benim için farklı özelliği olan bir gündü. Çünkü özel bir yere gittim. Nereye mi? Kursa... Ne kursuna mı ? "KEK1 (KEKİN BÖYLESİ)" kursuna. Coccolat'un sunduğu bir kurs, 4 saatlik... Spot.












Dünden beri o kadar heyecanlıydım ki? Deli olduğumu düşünüyor olabilirsiniz ama elimde değil. Mutfak ile ilgili herşeyi beni çocuk gibi heyecanlandırıyor işte. Özellikle de yeni birşeyler öğreneceğim için, üstelikte de Four Seasons Oteli’nin 7 yıldır Pasta Şefliği’ni yürütmekte olan Sn. Şule Gündoğan tarafından öğreneceğim için.

Yanıma sadece 1 kalem ve fotoğraf makinemi alıp evden çıktım. Kurs sabah saat 10:00 da başlayacaktı ama, dedim ya ben biraz heyecan yaptım diye, yarım saat öncesinden vardım. Gerçi yeri de evime yakın olduğu için, 10 dakikada oradaydım. Yeri Kızıltoprak'ta, Kadıköy'den gelirken benzinciden bir önceki ışıklardan sağa sapınca hemen sağda. Web sitesinde kroki verilmiş.
Erken geldiğim için, diğer arkadaşlar gelene kadar, Coccolat'ın sahiplerinden sevgili Arzu İrez ile sohbet ettik. Gitmeyeli bayağı uzun bir zaman olmasına rağmen beni hatırladı...
Aslında Coccolat ile tanışmam seneler öncesine dayanıyor. Bir vesile ile kendilerini tanımış, hatta oğlumun 6. yaş doğum günü pastasını kendilerine sipariş etmiştim. Pastanın resmi hala sitelerinde yer alır.
O günü hiçi unutmuyorum. Oğlum o zamanlar spiderman hastası, sürpriz olsun diye pastası da "Spirderman Pastası" olsun dedik.

Pasta eve geldi, paketinden çıkarıp masaya koyduğumda tüm çocuklar pastanın güzelliği karşısında sus pus olmuşlardı, tabii ben de dahilim bu ekibe :)

O kadar güzel tasarımlar var ki... Zaten mekanda da birçok değişik pasta örnekleri görebiliyorsunuz, tabii daha çok çeşitleri kataloglarında görüyorsunuz.

Size biraz Coccolat'ın tarihçesinden bahsedeyim.

Coccolat 2000 yılında Elif Kolankaya tarafından kurulmuş. Şu anda Coccolat'ı iki ortak işletiyor. Diğer ortağın adı Arzu İrez. İki ortak bugüne kadar ev ortamında hazırlanan pastalarını, tatlı ve tuzlu çeşitlerini, şeker, çikolata, marzipan çalışmalarını ve özgün tasarımları olan ebruli Coccolat kurabiyelerini 2003'den itibaren mağazaları vasıtasıyla daha geniş kitlelere sunuyorlar. Coccolat'ta her istek sahibi için tek defaya mahsus olmak üzere tasarlanan ve hazırlanan pastalar için kutlama tarihinin 5 gün kadar öncesinden sipariş alınıyor.


















Pasta tasarımının yanısıra Coccolat'ta, değişik lezzetler üretmeye istek duyan tüm hanımlarına yönelik pasta dekorasyonu, pastacılık ve yemek kursları veriliyor.

Bu benim ikinci kez katılışım. Bir kere daha spot kursa katılmıştım, sanırım 4 sene önceydi. Makarna üzerine. İnanın o günden sonra çok güzel makarnalar yapar oldum. Tabii okuduğum yemek kitapları ile de bilgimi ve becerimi daha da geliştirdim.

Bugünkü grup 5 kişilikti. 2'şerli gruplara ayrıldık.

Grup üyelerimiz; sevgili Çiğdem Yılmaz, kendisi aynı zamanda benim partnerimdi ve Coccolat'ta daha önce İtalyan yemekleri kursuna katılmış. Sevgili Selin Aykan, 1,5 aylık bir cafe'si var, Şaşkınbakkal'da Migros'un sokağında, üstelikte 2 bebeği var, çok hamarat doğrusu. Sevgili İmre Tüylü ve sevgili Cazibe (bu arada soyadını öğrenmediğimin şimdi farkına vardım, belki bana sonra bildirirse ilave ederim). Cazibe'de daha önce Coccolat'ın kurslarına defalarca katılmış.

Bi de tabii bendeniz :)

Hocamız sevgili Şule Gündoğan, büyük bir sabırla 5 tane birbirinden lezzetli ve değişik kek yaptı. 4 saatte hem yaptık, hem pişirdik, hem sohbet ettik, hem de öğrendik, ve tabii sonra da yedik.. he he...ama tek başımıza değil tabii. Yaptığımız herşeyi partnerimizle paylaşıp, ikiye bölüp, Coccolat'ın verdiği kutulara koyup eve getirdik ve ev ahali ile birlikte yedik.

"aa şu da güzelmiş... peki bundan yedin mi... hmm vişneli bu...evet hem vişneli hem de böğürtlenli... e güzel olmuş... teşekkür ederim.." şeklindeki konuşmaların eşliğinde 5 keki de tek tek tattık.

Güzel bir gündü benim için...
Bi daha tekrar ne zaman giderim bilemem... benim gibi, çalışan birisi, ancak böyle hafta sonları spot kurslara katılabilir çünkü.

Güzel bir günün yanısıra güzel dostluklar da kurmuş olduk.



Keklerin hepsini sırasıyla yayınlayacağım. Tarifleriyle... en kısa zamanda...

Sevgilerimle....

8 yorum:

Duygu dedi ki...

Merhaba Ozlem
Senin adina cok sevindim. Bende cikolata yapma kursuna gitmek istiyorum ama yasadigimiz yerde daha bulamadim:(
Tiramisu cok lezzetli gozukuyor. Tiramisu benim favorilerimdendir. En kisa zamanda deneyecegim.
sevgiler
duygu

Özlem dedi ki...

Duygu'cum,

Teşekkürler. Kursların çok faydası oluyor tabii, ama kitaplardan çok şey öğreniyor insan. Gerçi çikolata çok ayrıcalıklı bir konu. Sanırım çok değişik püf noktaları var. Hatta keşke insanın bir pastanede çalışma fırsatı olsa.
Umarım dilediğin gibi çikolata yapımı öğreten bir kurs bulursun. Tiramisu'yu gerçekten tavsiye ederim, özellikle kreması çok güzel oluyor.

Sevgilerimle...

Duygu dedi ki...

Merhaba Ozlem
Sanirim kitapla idare edecegim...Amazon'dan ismarladim bile.Umarim iyi seyler ortaya cikarda bloguma koyabilrim;)keske...Restaurantim olmasini cok isterdim ama isletmesi cok zor...Neyse evdeki mutfakla idare edecegim artik:)
Tiramusunun en sevdigim yonu hafif olmasi...
Sevgiler

berrak dedi ki...

Ozlem Hanım,tiramisu'yu yaptık ve cok güzel oldu:)Ellerinize saglık...Ozlemin gunlugu, gercekten cok faydalı:)herkese tavsiye ederim:)
Sevgiler
Berrak Basaran

Özlem dedi ki...

Duygu'cum,

Desene blogunda bundan sonra her an nefis cikolata tarifleri gorebiliriz :)
Restaurant isi zor belki ama kucuk bir cafe ile baslayabilirsin. Hatta ozel cikolatalarindan ikram edebilirsin :) Bence insan birseyi cok istiyorsa her turlu zorlugun ustesinden gelebilir.

Sevgilerimle...

Özlem dedi ki...

Berrak'cim,

Ne hos bir surpriz oldu. Begenmene cok sevindim. Artik arada sirada ziyarete gelirsin :)

Seni coook opuyorum,
Sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

Merhabaaaaaaaaaa,

Ben de bu türkiye ziyaretinde gitmek istedim. Ama bir türlü zamanını örtüştüremedim. O yüzden üzüldüm. Heyecanınızı anlayabiliyorum... Ne güzel geçmiştir... Heyecanla tarifleri bekliyorum.

Sımmsıcak sevgiler...

Özlem dedi ki...

Sevgili Zerrin,

Evet, çok keyifli 4 saat geçirdik. Keşke bi de spot olarak temel pastacılık kursu da olsa...ama maalesef 4 hafta sürüyormuş, bu kadar uzun soluklu olanlara katılamıyorum ne yazik ki. Neyse kısmet.

Bu akşam tarifleri yayınlamaya çalışacağım.

Sevgiler...