16 Temmuz 2007 Pazartesi

Çikolata Soslu Kestaneli Kek



Mazlemeler

Keki için
  • 125 gr tereyağ, yumuşamış
  • 250 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 150 gr kestane puresi ya da ezilmiş kestane şekeri
  • 3 adet yumurta, önceden haifçe çırpılmış
  • 80 ml süt
  • 155 gr kekun
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Çikolata sosu için

  • 50 gr bitter çikolata, doğranmış
  • 25 gr tereyağı, doğranmış
  • 30 gr pudra şekeri, elenmiş
  • 2 yemek kaşığı krema


Yapılışı

Tereyağı ile şekeri mikserle çırpın. Kestane püresini ekleyip karışana kadar 1 dk kadar daha çırpın. Yumurtaları da ilave edip çırpmaya devam edin.

Vanilya ve kabartma tozu ile harmanladığınız kekun ve sütükarışıma tek defada ekleyin ve tahta kaşık ve spatula ile, sadece tüm malzemeler birbirine karışana kadar karıştırın.

Karışımı, yağlanmıi, dikdörtgen bir kek kalıbına aktarıp üzerini düzeltin. Önceden 180 derecede (turbo 160 derece) ısıtılmış fırında 45-50 dk kadar fırınlayın. Verilen sürenin sonlarına doğru mutlaka kürdan ile kontrol edin.

Pişen keki 5 dk kadar kalıbında dinlendirip bir fırın tepsisi üzerine yerleştirdiğiniz tel ızgara üzerine çevirin, tekrar tersyüz edin ve soğumaya bırakın.

Sos malzemelerin hepsini sos tenceresine koyarak, düşük ısıda, karışım pürüzsüz ve parlak bir hal alana kadar karıştırarak eritin. Ocaktan alıp kekin üzerine dökün. Dilerseniz sosu kekin her tarafına spatula ile sürerek, tüm yüzeyini kaplayabilir, ya da resimde görüldüğü gibi akıtılmıi olarak da bırakabilirsiniz.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: