11 Temmuz 2007 Çarşamba

Şehriyeli Etli Güveç



Yine sıcak bir akşam, ve yine, her zamanki gibi "ne yapsam ne yapsam" durumları :)
Ama, yine her zamanki gibi bir yerlerden birşeyler bulup buluşturup aşağıdaki tarifi uyguladım.
Tarifin kime ait olduğunu şu an hatırlayamadım ama evdeki kitapların birindendi. Bulunca mutlaka belirteceğim.

Malzemeler

  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağı
  • 1 bardak sıcak su
  • tuz, karabiber
  • 150 gr arpa şehriye
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 domates
  • 1/2 bardak rende kaşar

Yapılışı

Yağı ısıtıp etleri koyup biraz kavurun. Peşine soğanları da ekleyip kavurmaya devam edin. Ocağı orta ısıya getirip sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ilave edin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Arada bir tencereyi kontrol edin belki su eklemeniz gerekebilir.

Başka bir tenecerede 3 bardak suyu kaynatıp içine arpa şehriyelerini ve tuz atıp 15 dk kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra şehriyelerin suyunu süzüp soğuk sudan geçirin.

1 çorba kaşığı sıvıyağını ve zeytinyağını ısıtıp, içine küçük küçük doğradığınız domatesi ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. İçine şehriyeleri koyup karıştırın. Domates ile şehriye iyice kaynaşınca güvece ya da ısıya dayanıklı bir kabın dibine yayın.

Üzerine, etleri, suyu ile birlikte yayın. Kaşar rendesini de serptikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk kadar pişirin.




Bu yemek 3 kişilik oldu ama siz kişi sayısına göre ölçüleri artırabilirsiniz.

Afiyet olsun !

7 yorum:

Duygu dedi ki...

Merhaba Ozlem
Yaman Tariflerin yorumlarini okurken siteni kesfettim. Fotograflar cok guzel, yemeklerde cok lezzetli gozukuyorlar, ozelliklede etimekli tatli ve sehriyeli etli guvec. Ellerine saglik.
Bundan sonra siteni takip edecegim.
sevgiler
duygu

Özlem dedi ki...

Sevgili Duygu,

Tanıştığımıza çok memnun oldum. Ayşe sayesinde ben de güzel bir site öğrenmiş oldum. İlk ziyaretimi biraz evvel yaptım çünkü:)

Sık sık görüşmek dileğiyle,
Sevgiler...

gülizar dedi ki...

Gerçekten enfes gözüküyor.ben bu tarifi muhakkak deneyeceğim.Sitenizi bugün keşfettim ve çok beyendim.Linklerime eklicem.Eğer sizde benim yeni doğmuş sitemi eklerseniz çok mutlu olurum.sevgilerimle.....
gulizar1982.blogspot.com

Duygu dedi ki...

Merhaba Ozlem
Aynen bende tesekkurlerimi yolluyorum Ayse'ye cunku cok sicak ve icten bence sayesinde insanlar tanisiyor:)
Sitemi begenmenede cok sevindim. Umarim denersin kurabiyeleri. Linkini ekliyorum birazdan bende;)
sevgiler

Özlem dedi ki...

Sevgili Gülizar,

Yorumunuzu okur okumaz hemen sitenizi ziyaret ettim. Tariflerinizi cok begendim. Tarifleriniz tam benim damak zevkime uygun dogrusu. Degisik ayrintilar var. Özellikle patlicanli böreginize pek heveslendim. Kesinlikle deneyecegim. Sizi linklerime de ekledim. Tekrar görüsmek üzere...

Sevgiler.

semra dedi ki...

Selam,
Gerçekten bu sıcaklar mutfakta zaman geçirmeyi engelliyor. Ama senin sıcak falan demeden böyle harika bir yemeği yaptıın için tebrik ediyorum:))
Harika görünüyor. Ellerine sağlık.
Sevgiler.
www.blogcu.com/semraninmutfagi

Özlem dedi ki...

Semra'cım,

Merhaba,

Güzel sözlerin için çook teşekkürler. Ben de senin vişneli-çikolatalı kekine bayıldım. Zaten vişne kekte en sevdiğim tat, bir de çikolata ile birleşince...kimbilir ne super olmuştur. Tabii bunu daha iyi anlamak için yapmak lazım di mi :)

Sevgiler...