Bu keki daha önce defalarca yapmıştım. Uzun bir aradan sonra tekrar yapayım dedim. Ancak yağın miktarı ile ilgili pek emin olamadım, galiba daha önce margarin ile yapıyordum, ama artık margarini çok nadir kullandığım için bu sefer 125 gr sıvıyağı ile denedim ve biraz daha az yağlı oldu. Sıvıyağ olarak fındık yağını kullandım. İtiraf etmeliyim ki "maalesef" margarin ile yapılanı daha lezzetli.
Malzemeler
- 4 yumurta
- 125 gr margarin (eritilip ılınmış) veya sıvıyağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 200 gr buğday nişastası
- 1 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yapılışı
Yumurtalar ile şekeri çırpın. Nişasta ve unu yavaş yavaş ilave edin. Yağı ekleyin. Peşine vanilaya ve kabartma tozunu da dökün.
Karışımın yarısını kalıbınıza döküp, diğer yarısına kakaoyu ekleyip, beyaz karışımın üzerine dökün.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirin.
(Tarif Dilek Alpay'a aittir.)Afiyet olsun!
2 yorum:
Sevgili Özlem,
sayfandaki tüm tarifler çok güzel!
Hem tatlı hem tuzlu ihtiyacımı karşıladın.
Haftasonu molasında yaptığın bir börecik, bir kubiş bir de tatlı varya hepsi de nefis olmuş. Vişneli tatlıyı tavsiyen üzerine bardakta hazırlayacağım inşallah. Marketten dondurulmuş vişne bakayım tazesi bulunmaz buralarda tahminin.
Canım ellerine sağlık, harikasın.
Sevgilerle
Nişastalı kurabiyen de çok lezzetli görünüyor, fotoğraflarla adım adım anlatmıssın, ellerine sağlık canım. :))
Yorum Gönder