15 Temmuz 2007 Pazar

Vişne, Frambuaz ve Fındıklı Kek




Malzemeler

Kek için
  • 125 gr tereyağı, yumuşatılmış
  • 220 gr toz şeker
  • 3 yumurta
  • 75 gr un
  • 35 gr kekun
  • 55 gr toz fındık
  • 80 gr krema
  • 75 gr vişne, taze ya da dondurulmuş
  • 75 gr frambuaz, taze ya da dondurulmuş
Kreması için
  • 125 gr labne
  • 20 gr pudra şekeri
  • 60 gr krema
  • 40 gr kırık fındı, kavrulmuş
  • 1 yemek kaşığı vişne likörü, istenirse (biz koymadık)

Yapılışı

Bir kasede tereyağ ve şekeri, krema kıvamına gelene kadar mikserleyin. Yumurtaları, aralarda yeteri kadar çırparak teker teker ekleyin.

Karışımın içine, unu, toz fındığı, krema ve meyveleri koyup spatula ile karıştırın. Bu aşamada artık mikser kullanmıyoruz. Eğer donmuş meyve kullanılacaksa çözülmeden ilave etmek gerekiyor.

İnce uzu, dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp, karışımı kalıba boşaltın. Spatula ile bastırarak karışımın kalıbın iç köşelerine doğru iyice doldurmasını sağlayın.

Önceden 180 derece (turbo için 160 derece) ısıtılmış fırında kekin üzeri altın rengini alana kadar, ortasına bir kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar fırınlayın.

Piştikten sonra keki 10 dk kalıbın içinde bıraktıktan sonra kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

Kreması için, fındık hariç, tüm malzemeyi pürüzsüz kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın. Çırpma esnasında kremanın daha koyulaşması gerekiyor, aşağı yukarı 10 dk kadar çırpıyorsunuz. Fındıkları dilerseniz çırpma işlemi bittikten sonra, ya da kremayı kekin üzerine sürdükten sonra serperek ekleyebilirsiniz.


Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: