16 Temmuz 2007 Pazartesi

Kayısılı Çam Fıstıklı Kek



Kayısı keke o kadar yakıştı ki, yerken çam fıstıklarının tadı da arada bir geliyor bir gidiyor. Çok lezzetli, portakal tadını da seviyorsanız canı gönülden tavsiye ederim.


Malzemeler

  • 100 gr dolmalık fıstık, fırınlanmış ve kırık
  • 250 gr tereyağ, yumuşak
  • 250 gr toz şeker
  • 3 yemek kaşığı incecik rendelenmiş portakal kabuğu
  • 3 adet yumurta
  • 310 gr kekun, elenmiş
  • 200 gr kuru kayısı, küçük doğranmış
  • 250 ml portakal suyu


Yapılışı

Çam fıstıklarını ısıya dayanıklı bir tepsiye yayarak 5-10 dk kadar, ya da renkleri hafifçe altın sarısına dönmeye başlayana kadar fırınlayıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bıçakla üzerinden geçerek birkaç parçaya bölünmelerini sağlayın. Toz haline gelmemesine dikkat edin.

Tereyağ, şeker ve portakal kabuğu rendesini mikserleyin.

Yumurtaları, aralarda çırparak teker teker ekleyin.

Karışıma un, fıstıklar, kuru kayısılar ve portakal suyunu ekleyip spatula ile karıştırın, artık bu aşamada mikseri kullanmıyoruz.

26 cm yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. Karışımı içine aktarın. Önceden 180 derece ( turbo 160 derece) ısıtılmış fırında 80 dk kadar ya da kekin ortasına batırılan kürdan tertemiz çıkana kadar fırınlayın.


Afiyet olsun !

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben bu keke bayıldım. Enfes görünüyor gerçekten.

Ellerinize sağlık

Özlem dedi ki...

Zerrin'cim,

İnan tadı da çok güzel. Kesinlikle tavsiye ederim.

Sevgiler.