23 Kasım 2008 Pazar

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk

SNC10199

Tavuk suyu çorbası yapmak için haşladığım tavuğun eti artınca değerlendirmenin yollarından bir tanesi bu tarifi uygulamak oldu. Mutlaka daha başka tarifler vardır, aslında önerileriniz olursa çok sevinirim çünkü çorba yaptıktan sonra artan tavuğu genelde benzer şekillerde değerlendiriyorum.

Bu tarif için...

Malzemeler
  • Haşlanmış tavuk eti
  • 1 havuç
  • 1 büyük patates
  • 3 çorba kaşığı konserve bezelye
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağı
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı dolusu parmezan peyniri
  • 1 çay kaşığı muskat (hint cevizi rendesi)
  • tuz, karabiber

Yapılışı

Havucu yıkayıp temizleyin, patatesin kabuğunu soyup yıkayın, her ikisini de küp küp doğrayın. Tencereye patates, havuç ve bezelyeyi koyup, üzerine sıcak suyu dökün ve 10 dakika kadar haşlayın.

Haşlanan sebzelerin suyunu süzüp, didilmiş tavuklarla birlikte karıştırıp fırın kabına yerleştirin.

Ayrı bir tencerede yağ ve unu yanmadan kavurun, üzerine sütü yavaş yavaş dökün, peşine tüm baharatları ekleyin. Koyulaşmaya başlayınca peyniri de katıp 1-2 karıştırdıktan sonra ocaktan alıp, sebzeli tavuğun üzerine dökün.

Parmezan yerine kaşar veya dil peyniri rendesi de ekleyebilirsiniz. Bende daha önceden makarna için kullandığım parmezan vardı, arttığı için onu değerlendirdim.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun !

6 yorum:

neseersoy dedi ki...

ellerine sağlık , ne güzel bir görüntü
sevgilerimle

Ayse Pamuk dedi ki...

o nasıl bir görüntü öyle enfes görünüyor ellerine sağlık

Özlem dedi ki...

Neşe'cim,

Ziyaretine çok sevindim,
teşekkür ederim,

sevgiler,

Özlem dedi ki...

Ayşe'cim,

beğendiğine çok sevindim, teşekkür ederim,

sevgiler,

rabiaece dedi ki...

slm ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
peki bu yemek kaç kişilik rabia ece armutçu

rabiaece dedi ki...

slm ellerinize sağlık çok güzel görünüyor peki bu yemek kaç kişilik