Tavuk suyu çorbası yapmak için haşladığım tavuğun eti artınca değerlendirmenin yollarından bir tanesi bu tarifi uygulamak oldu. Mutlaka daha başka tarifler vardır, aslında önerileriniz olursa çok sevinirim çünkü çorba yaptıktan sonra artan tavuğu genelde benzer şekillerde değerlendiriyorum.
Bu tarif için...
Malzemeler
- Haşlanmış tavuk eti
- 1 havuç
- 1 büyük patates
- 3 çorba kaşığı konserve bezelye
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı sıvıyağı
- 2,5 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı dolusu parmezan peyniri
- 1 çay kaşığı muskat (hint cevizi rendesi)
- tuz, karabiber
Yapılışı
Havucu yıkayıp temizleyin, patatesin kabuğunu soyup yıkayın, her ikisini de küp küp doğrayın. Tencereye patates, havuç ve bezelyeyi koyup, üzerine sıcak suyu dökün ve 10 dakika kadar haşlayın.
Haşlanan sebzelerin suyunu süzüp, didilmiş tavuklarla birlikte karıştırıp fırın kabına yerleştirin.
Ayrı bir tencerede yağ ve unu yanmadan kavurun, üzerine sütü yavaş yavaş dökün, peşine tüm baharatları ekleyin. Koyulaşmaya başlayınca peyniri de katıp 1-2 karıştırdıktan sonra ocaktan alıp, sebzeli tavuğun üzerine dökün.
Parmezan yerine kaşar veya dil peyniri rendesi de ekleyebilirsiniz. Bende daha önceden makarna için kullandığım parmezan vardı, arttığı için onu değerlendirdim.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun !
6 yorum:
ellerine sağlık , ne güzel bir görüntü
sevgilerimle
o nasıl bir görüntü öyle enfes görünüyor ellerine sağlık
Neşe'cim,
Ziyaretine çok sevindim,
teşekkür ederim,
sevgiler,
Ayşe'cim,
beğendiğine çok sevindim, teşekkür ederim,
sevgiler,
slm ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
peki bu yemek kaç kişilik rabia ece armutçu
slm ellerinize sağlık çok güzel görünüyor peki bu yemek kaç kişilik
Yorum Gönder