27 Eylül 2009 Pazar

Brioche Ekmek

SNC10066

Kabuğu ağızda dağılan, içi yumuşacık bir ekmek oldu. Evde ekmek yapmak gibi yok gerçekten, hele pişerken evin içine dağılan ekmek kokusu o kadar baştan çıkarıcı ki, kokuyu duyan kedi gibi makinenin başına dizilip ekmeğin pişmesini bekledi...başta ben tabii :)

Tarifte bahsi geçen ölçüler ile ilgili bu açıklamaya bir göz atalım:
1 cup = 240 ml = yaklaşık 1 su bardağı
1 tbs = 1 yemek kaşığı
1 tsp = 1 tatlı kaşığı


Malzemeler


  • 1/2 cup süt, oda ısısında
  • 2 büyük boy yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 cup un
  • 2 tbs tozşeker
  • 2 tsp glutenli un, (glutenli un yoksa normal un kullanın)
  • 1/4 tsp tuz
  • 1 + 1/4 tsp instant maya
  • 7 tbs tereyağı, küp küp kesilmiş

Yapılışı

Yumurtaları çırpıp bir kenarda bekletin. Tereyağı hariç malzemeleri sırasıyla ekmek makinesine koyun. Sıraya göre, önce sütü, sonra yumurtaları, unu, glutenli unu, şekeri, tuzu ve en üste de mayayı koyup, makinenizi orta kabuk renginde, 750 gr ve temel ekmek ayarında getirip pişirmeye başlayın. Makine çalışmaya başladıktan 10 dakika sonra makinenin kapağını açıp küçük küçük küplere kestiğiniz tereyağını 2 şer 2 şer hamura ekleyin. Tereyağlarını eklerken bir önce eklediğiniz teryağının hamura iyice karışmasını bekleyip diğerlerini öyle ekleyin. 1-2 dakika süren bu işlemden sonra kapağını kapatıp ekmeğinizi pişmeye bırakın. Piştikten sonra ekmeği kalıptan çıkarmadan yaklaşık bir 10-15 dakika dinlendirin.

Afiyet olsun !

3 yorum:

müjde dedi ki...

Nasıl da güzel kabarmış....
Ellerine sağlık Özlemciğim.

aleyna dedi ki...

özlemcim bayılıyorum senin şu fotolara.sanki elimi ekrandan içeri soksam alıp yiyeceğim.hele muffinlere bayıldım.ekmekde değişikmiş.ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

ekmek harika görünüyor fotolar çok güzel çekilmiş ben beceremiyorum foto çekmeyi
inş diyetim bittiğinde ekmeklerinizin hepsinden denemek istyorum ama bu aralar çavdar ekmeğine devam