Bu tarifi, YE#46 MAKARNA etkinliğinin ev sahipliğini yapan Yeşil Kivi'ye yolluyorum. Değişik bir tarifle katılmak istedim, umarım beğenirsiniz, şu kadarını söyliyeyim, tek kelime ile "süper lezzetli"...mutlaka deneyin. Lezzetsiz olması mümkün değil. Marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz bir makarna.....
Üzerine döktüğüm sos yüzünden şekli şemali belli olmuyor ama çiğ iken neye benzediğini görmeniz açısından, pişmeden önceki resmini aşağıda yayınladım...
Malzemeler
- 12 adet pişmemiş cannelloni
- 300 gr kıyma
- 1 büyük soğan
- 2 çorba kaşığı sıvıyağı
- 2 çorba kaşığı salça
- 1/4 su bardağı tereyağı
- 1/2 su bardağı un
- 1/4 çay kaşığı hintcevizi rendesi
- 1 litreden sıcak süt
- 1 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş
- 1/2 su bardağı parmezan peyniri, rende veya toz*
- tuz, karabiber
Yapılışı
Sıvıyağı tencereye koyup ısıtın. Peşine kıyma ve soğanları ekleyip kavurun. Peşine salçayı da ekleyip, tuz ve karabiber ile de çeşnilendirten sonra 5-10 dakika pişirip kenarda soğutun.
Diğer tarafta, tereyağını başka bir tencereye koyun ve eritin, unu ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika kadar karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp 1,5 su bardağı sütü (yaklaşık 350 ml) unlu karışıma azar azar, sürekli karıştırarak ekleyip tencereyi tekrar ocağa koyun ve sos yoğunlaşınca ocaktan alın.
Pişirdiğiniz bu sostan yaklaşık 1/2 su bardağı kadarını kıymaya ekleyip karıştırın.
Kalan sosa, sütün kalanını azar azar karıştırarak ekleyin ve tekrar ocağa koyup yoğunlaşana kadar pişirin. İçine kaşar rendesi ile hintcevizi rendesini ekleyin. Biraz tuz ve karabiber ekledikten sonra sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha ağır ateşte pişirip ocaktan alın.
Dikdörtgen bir fırın tepsisine, pişirdiğiniz sosun 1/3 ini döküp kabın kenarlarına doğru yayın.
Cannellonilerin içini, bir çay kaşığı sapını kullanarak, kıymalı karışımla doldurun. Doldurma işleminiz tamamlanınca, fırın kabınıza tek sıra halinde dizin. Üstlerine kalan sosu dökün, en üstüne parmezan rendesini serpiştirin, *evde parmezan yoksa yerine yine kaşar kullanabilirsiniz.
Önceden 180 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun !
5 yorum:
Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.
Merhabalar,
Çok teşekkür ederim, blogumu beğenmenize çok sevindim, sitenizi hemen ziyarete geldim ancak sürekli kapandı, sorun benden mi kaynaklanıyor yoksa genel bir durum mu tam anlayamadım. Başka bir bilgisayardan tekrar girmeye çalışacağım.
Tekrar görüşmek üzere,
sevgiler
Merhabalar ;
Güzel ziyaretiniz için çok teşekkür ederim..
Sizin sayfanızda çok güzel, farklı tariflere çok yer vermişsniz..
Cannelloni tam bana hitap, daha önce ne duymuş ne görmüştüm bulur bulmaz mutlaka deneyeceğim, lezzetninden şüphem yok..
Tekrar görüşmek dileğiyle...
Sevgiyle kalın...
Merhaba,
Cannelloni banada ilginç geldi.Acaba Ankarada varmıdırki? Büyük marketlere bakacağım.Bulursam bende yapmak isterim.Ellerinize sağlık.Görüntü harika.
Sevgiler*
Canelloni marketlerde bulunuyor demissiniz. Hangi marketlerde bulabiliriz. Ben aradim ama bulamadim :-(
Yorum Gönder