14 Haziran 2009 Pazar

Çilekli Pasta

SNC10130

Cuma akşamı arkadaşlara gitmiştik ve orada yediğimiz pasta oğlumun çok hoşuna gitti.
Cumartesi günü tutturdu aynı pastadan yapsana diye. Tabii böyle bir isteği kıramazdım, hemen aradım arkadaşımı, Pelin'cim, sağolsun beni kırmadı ve tarifi hemen verdi. Çilek hariç tüm malzemler evde mevcuttu. Hemen çilekleri de alıp geldikten sonra oğluşumun pastasını yapıverdim.
Bu pastanın pandispanyası çok lezzetli oluyor, sevgili arkadaşımdan aldığım bu tarif gerçekten çok başarılı. Bu pandispanya ile dilediğiniz krema ve meyve ile pasta yapabilirsiniz. Tabii benim her zaman önceliğim çilek olacaktır. O yüzden başka bir meyve kullanmak istemedim. Artık çilek mevsimi de geldiği için dilediğim kadar çilekli tarif yapabilirim :)

Herhalde dünyanın en lezzetli meyvelerinden bir tanesi, en azından benim için öyle.

Hem de çok faydalı, çok iyi bir antioksidan olup vücuda kuvvet verir, kanı temizler. Kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına çok faydalıdır. Romatizma için mucize etkileri vardır. Sakinleştirici etkisi ile tansiyonu düşürür ve stresi azaltır. Diş ve ağız sağlığı için de çok faydalı bir meyve. Aynı zamanda da güzellik kaynağı, cildi nemlendirir, tazelik ve güzellik verir.
Diyerekten faydalı bilgilerimizi burada sonlandırıp tarife geçiyorum.



Malzemeler


Pandispanyası için:

  • 3 yumurta
  • 125 gr toz şeker
  • 170 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 50 ml su
  • 1 tatlı kaşığı bal

Kreması için:

  • 500 ml süt
  • 50 gr buğday nışastası
  • 50 gr un
  • 1 yumurta
  • 200 gr tozşeker
  • 1/2 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1 su bardağından 2 parmak az soğuk süt
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1/2 avuç kadar damla çikolata

içi için:

  • 1 avuç çilek, doğranmış.

Yapılışı

Pandispanyasını yapmak için, öncelikle yumurtaları, şekeri ve balı çırpın. Beyazlaşana kadar güzelce mikserle çırpın, ardından diğer tüm malzemeleri ekleyip biraz daha karıştırın ve dilediğiniz şekilde bir kek kalıbınıza dökün. Kek kalıbınız orta büyüklükte olsun.

Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin, ancak kekinizi 25. dakikadan sonra takip edin, üzeri kızardıysa ve de içine soktuğunuz kürdan kuru çıkıyorsa, kekinizi fırından çıkartın.

Gelelim kremasına, tüm malzemeleri tencereye koyup iyice çırpın. Daha sonra tencerenizi ocağa koyup altını yakın ve sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kenara alıp soğumaya bırakın. Eğer daha yumuşak ve parlak olmasını isterseniz, pişer pişmez içine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı veya margarin ekleyebilirsiniz.

Krem şantiyi sütle çırpın, koyulaşınca buzdolabına kaldırıp soğutun.

Ben kreması soğuduktan sonra, kremşantiden 3 çorba kaşığı kadar alıp krema sosuna ekleyip karıştırdım. Daha lezzetli oldu.

Pandispanyayı, soğuduktan sonra ikiye kesip, arasına kremasını sürün, kremanın üzerine, doğranmış çilekleri yerleştirip, tekrar üzerine krema ile örtüp, pandispanyanın diğer yarısını üzerine kapayın. Pastanın her tarafını krem şanti ile kaplayıp üzerine damla çikolataları serpin. Dilerseniz üzerini değişik şekillerde keserek çileklerle süsleyebilirsiniz. Ben ortasına sadece 1 adet kondurdum.

Afiyet olsun !

11 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Canım cama yapıştım harika gözüküyorrrrrrrrrrrrr
Ellerine sağlık:)

Özlem dedi ki...

Teşekkür ederim :))
sevgilerimle

Düş bahçesi (Düşler Mutfağı) dedi ki...

Bende çok severim çilekli tatları...Ellerine sağlık çok güzel görünüyor..

Sevgiyle kal,

Hatice dedi ki...

nefis bir pasta olmuş, büyük oğlum da çok sever, çileği ve çilekli pastayı:)

gerçekten çok yararlı bir meyve, ayrıca bahar yorgunluğuna da iyi geldiğini duymuştum, ellerine sağlık...

sevgiler...

Özlem dedi ki...

Her ikinize de çok teşekkür ederim, güzel sözleriniz beni çok mutlu etti :)
sevgilerimle

Tijen dedi ki...

Özlem'ciğim,
Bir başka sefer buluşuruz elbet, oğulcuğun mutluluğu daha önemli.

Semra Altay dedi ki...

Özlem'ciğim,
Harika gözüküyor pasta.İyi ki oğlun istemiş böyle bir lezzet ortaya çıkmış.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com

Zarpandit :) dedi ki...

pandispanyada su oluşu dikkatimi çekti sanırım yumusatıyor :) ama cok lezzetli gorunuyor:)

sarı mutfak dedi ki...

offfff harika görünüyor ellerine sağlık cnm

serpil dedi ki...

çok teşekkürederim canım, pasta nefis görünüyor diğer tariflerde cok güzel, ellerine sağlık, iyi akşamlar dilerim, sevgiler.

Şenay dedi ki...

Sitemi ziyaret etmişiniz bende iadeyi ziyaret ettim.Elinize sağlık harika şeyler yapmışınız.Yanlız cup ölçüsü vermişiniz de ölçülerinizi gr olarak değil de yemek kaşığı ve su bardağı ölçüsünde verirseniz daha çok sevinirim.Malum herkesin tartı aleti olmuyo evde.Gerçi netten gr.karşılığı ölçü kaşık ve bardakla karşılığını araştırıp bulunabilir ama.Sevgilerimle.