18 Haziran 2009 Perşembe
Fırında Tavuk
Her ne kadar eskisi gibi lezzetli ve yumuşak tavuk bulamasak da pişirmeden edemiyorum. Ne yazık ki tavukların yetiştirildikler ortam ve yemlenme usulu yüzünden son derece lezzetsiz ve kart olluyorlar. Çok güvendiğim kurumsal markalardan da artık memnun değilim, tekrar kasaptan tavuk almaya döneceğim. Ne zaman bu kuş gribi çıktı o zaman kasaplardan almayı bırakıp, kurumsal markalara dönmüştüm ancak tilki hesabı, yine bizim kürkçü dükkanına döneceğim. Ya da bir yerlerden organik tavuk bulacağım. Bununla ilgili 1-2 adres de buldum aslında...herneyse artık hangisi olursa....
Dedim ya tavuk pişirmekten vazgeçemiyorum diye, işte her ne olursa olsun, geçen gün yine fırında yapıverdim. Aslında tadı güzel oldu ama dilediğim yumuşaklığa erişemedim, eğer yerinde doğal yöntemlerle yetiştirilmiş bir tavuk olsaydı kesin sonuç mükemmel olacaktı.
Nasıl yaptığıma gelince, efendim önce tavuğu yıkayıp kuruladım. Diğer tarafta 1 çorba kaşığı dolusu yoğurt ile tepeleme 1 çorba kaşığı salça, zeytinyağı, tuz ve 2-3 diş ezilmiş sarımsaklı bir sos hazırladım. Bunu tavuğa iyice buladım.
Tavuğun içine yarım limonu dilimleyip koydum. Büyük bir fırın poşetine 1 tatlı kaşığı unu döküp, torbanın içine iyice bulaşmasını sağladım ve tavuğu içine koydum. Poşetin ağzını sıkıca bağlayıp, toplu iğne ile torbaya 6-7 adet delik açtım.
Fırını önceden 210 derecede ısıtmıştım. Tavuğu fırın tepsisine koyup yaklaşık 1,5 saat pişirdim.
Piştikten sonra tavuğu biraz dinlendirip, parçalara ayırıp servis yaptım. Yanında da patates ile harika bir mönü oldu.
Afiyet olsun !
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
BEnde asla vazgeçemiyorum tavuktan çok seviyorum dediğin gibi eskisi gi lezzetli olmasada ...
Nefis gözüküyor ellerine sağlık canım...
''nar gibi kızarmış'' böyle oluyor demekki... süper gözüküyor..eline sağlık..
yanınada pilav offf süper ellerine sağlık
Görüntü süper Özlem, ellerine sağlık..
hmmm benimde hic vazgecemedigim bir lezzettir tavukk.Ama dedigin gibi taze organik bulmak cok zor heleki burdaa:((
ama ben genelde firina surmeden once ya haslarim yada 2-3 saat sutlu sosta yatiririm o zaman cok yumusak tel tel oluyor:))
ellerine saglik canimm nar gibide kizarmis yemezmisiniz der gibi:)))
ayrica ziyaretin ve yorumun icinde cok tesekkur ederim canim
hurish;)
bende artık 20 dk fırında pişen tavugu artık 40 dk ancak pişiriyorum nedense?bence kasapta aynı:( ellerıne saglık nar gıbı kızarmıs..sevgılerımle..
Üff üfff üffff ne kadar güzel görünüyorrr.Ellerine sağlıkkk canımm
özlemcim tüm tariflerin gibi bunun da görüntüsü muhteşem. O nar gibi kızarık budları ısırmamak için insan kendini zor tutuyor :)) Tavuk konusunda da haklısın ne vazgeçebiliyoruz ne tam içimize siniyor, maalesef..
süper görünüyor ellerine sağlık:)
mis gibi tavuğun kokusuna koştum geldim. Nar gibide kızarmış. Gel beni ye diyor. Ellerine sağlık Özlemciğim.sevgiler
Yorum Gönder