3 Nisan 2009 Cuma

Paneli İçli Köfte

SNC10221

Bu tarif, belki kendisi bilmiyor ama beni bu blog işine bulaştıran, sevgili arkadaşım Figen'e ait. Üye olduğum bir web grubundan kendi kurmuş oldukları bir web grubuna beni davet etmesiyle transfer olaraktan bu işere karıştım :) tabii insanın içinde olmazsa olmaz bu işler canım...diyerek kendimizi biraz da havalara sokalım di mi :) Sonuç olarak iyi de etmişim, hem sizlerle tanıştım, hem de birçok deneyimim oldu ve de hala oluyor. Bu bana çok keyif veriyor, önemli olan da insanın kendini mutlu eden işlerle uğraşması değil midir zaten. Ayrıca benim mutlu olduğum bu işlerden diğer insanlar, ki bunlar öncelikle benim sevgili oğlum ve eşim ve de sevgili yakınlarım, arkadaşlarım vs de mutlu oluyor. Yani alan memnun satan memnun ya da bunu bizim anlayacağımız şekile çevirirsek yapan memnun yiyen memnun :)) Herkes mutlu ve keyifli. Keyif demişken, bugün bir TV kanalının ana haber programında Eva Mendes vardı, kendisi, "Haz testi" ni tanıtmak için gelmiş.

Nedir bu "Haz Testi" peki derseniz...size cevaben yaptığım araştırmalarla bunu öğrenmiş olacaksınız. Buyrun aşağıdaki satırlara bir göz atalım ve de dünyada konuşulan bu konuyu da öğrenmiş olalım çünkü aslında hepimiz bu yönümüzü geliştirmekle uğraşıyoruz..

Zeka göstergesi IQ'nun (Intelligence Quotient) ardından, Duygusal Zeka EQ (Emotional Quotient) kavramıyla tanışmış ve IQ'dan daha önemli olduğunu öğrenmiştik. Şimdi de, bugüne dek yapılan en kapsamlı haz çalışmasının sonucu olan PQ (Pleasure Quotient) yani Haz Testi kavramı, dondurma ve çikolata uzmanı Magnum ile hayatımıza giriyormuş.
Magnum'un Haz Profesörü Bob Hurling tarafından geliştirilen PQ Haz Testi, hayattan aldığımız hazzı ölçüyor ve de bunu artırmanın yollarını gösteriyor.

Magnum Haz Profesörü Bob Hurling tarafından 6 ayda geliştirilen PQ Haz Testi, hayattan ne kadar haz aldığımızı ortaya koyuyor ve sonuçları yorumlayarak, PQ seviyemizi artırmaya yönelik önerilerde bulunuyor. Bu testi yaparak; haz deneyiminizi ve kişisel lezzet duruşunuzu keşfedebilecek ve nelerden daha fazla haz alabileceğinizi belirleyeceksiniz.

Tabii bu işin ucunda reklam var ama bu test bir yerlerde yayınlanırsa denemek isterim doğrusu.

Haber sunucusu Eva Mendes'e, siz hayattan keyif almak için ne yaparsınız? diye sordu, o da, sıcak bir banyo yaparım, mum yakarım ya da Magnum yerim dedi ????? Aaa ne tesadüf, ben de dondurmayı çok severim, hatta bundan daha önce bahsetmiştim, beni tanıyanlar bilir, yalnız benim sevdiğim dondurma türü, bizim klasik dondurmalar, yaz kış...ne zaman olursa, ister sütlaçla, ister tavuk göğsü ile ya da browni ile hiiiç farketmez...bu konuda Eva'cığıma katılmamak mümkün değil :))

Beni sabırla beklediğiniz için teşekkür ederim...hadi artık tarife geç dediğinizi duyar gibiyim :))
Bu kadar laftan sonra işte bu harika lezzetin tarifi ile sizleri baş başa bırakıyorum...



Malzemeler
  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı ceviz, parçalara ayrılmış
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 3 yufka
  • 1 tutam maydanoz
  • tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Sütlü karışım için;

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt

Kızartmak için de galeta un

Yapılışı

Tavaya azıcık sıvıyağı döküp, kıyma ile soğanı kavurup soğumaya bırakın.

Bulguru sıcak su ile ıslatıp, 5 dakika kadar bekletip süzün. Bulgur ile kıymayı birbirine katın.

Cevizi, salçayı, maydanozu, tuzu ve diğer tüm baharatları kıymalı karışıma ekleyip karıştırın.

Yufkaları 8 parçaya bölün, bu da demek oluyor ki 24 parça köfteniz olacak.

Hazırladığınız harcı, aynen sigara böreği yapar gibi, hamurunuzun üzerine yayın, 2 parmak kalığında yakın ölçüde koyun, harcın bol olması lezzetini daha da artırıyor. Ben de kimseye haksızlık olmasın hastalığı olduğu için, size biraz delice gelecek ama ben kıymalı harcı 24 eşit parçaya böldüm :)) şeyyy siz zorunlu değilsiniz tabii :) dedim ya bu bendeki hastalık, ya da herkes herşeyden eşit faydalansın duygusu da diyebiliriz, her neyse konumuzdan uzaklaşmayalım lütfen !

Köftelerinizin sarma işlemi bittikten sonra, süt ve yumurtayı çırpın. Köfteleri önce sütlü karışıma sonra galeta ununa bulayıp bol yağda kızartın.

İşte bu kadar basit ama çok lezzetli.

Afiyet olsun !

13 yorum:

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

Tebrik eidyorum gerçekten müthiş görünüyo. İçini açtığımı hayal ettim bi an, süper olmuş. Ellerine sağlık:)

sevil dedi ki...

özlem hanım bu nasıl bir resim of canım çekti ellerine saglık
sevgiler
sevil

Adsız dedi ki...

merhaba özlemcim
etkinlik kodunu yorumları cevaplayarak yazdım.
buardan html kodları nedeniyle gönderilemiyor yine de sorun olursa mail adresi bırakırsan maille de atabilirim
sevgiler
mine

pelin'ce dedi ki...

Görüntü şahane,ellerine sağlık.....test ise harika...Eva zaten ayrı bir olay :)

Adsız dedi ki...

Etkinliğime buyurun
Gönderen :http://missgibi.blogcu.com/
40. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://birdemliksohbet.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
6 NİSAN 2009-20 NİSAN 2009
TARİHLERİ ARASINDA
http://missgibi.blogcu.com/ YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 40.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Etkinliğime buyurun
Gönderen :http://missgibi.blogcu.com/
40. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://birdemliksohbet.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
6 NİSAN 2009-20 NİSAN 2009
TARİHLERİ ARASINDA
http://missgibi.blogcu.com/ YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 40.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER

mujdenin denemeleri dedi ki...

Biz buna avcı böreği diyoruz.Hakikaten nefis bir lezzet.Ellerine sağlık Özlemciğim.
Mutlu haftalar...

Serpil dedi ki...

Sizi ve tariflerinizi cok seviyorum,insallah hep bu sayfa devam eder.Tarif süper,denerim.Serpil

fikriye dedi ki...

ellerine sağlık canım enfes bir tarif sevgilerimle iyi haftalar

gülizar dedi ki...

Canım ellerine sağlık,denicem mutlaka çok güzel görünüyor.

ahsapboyaci dedi ki...

çok güzel görünüyor arkadaşım eline sağlık

Tuğba dedi ki...

Merhaba Özlem blogunuzun beğenerek takip ediyorum.Buna dayanarak size bir ödül vermek isterim.Bloguma uğrayıp alırsanız sevinirim.

Sevgiler

elvan dedi ki...

Ellerinize sağlık harika görünüyorlar