8 Nisan 2009 Çarşamba

Vişneli Çikolatalı Kurabiye

SNC10290

Bu kurabiyelerin tarifini yabancı bir kitaptan aldım, oradaki ölçüler cup ve teaspoon olarak verildiği için aynen aktardım, aslında bazılarınız ekmek makinelerinden çıkan ölçü kalıplarından dolayı bu ölçülere aşina olabilir ama ben yine de 1 cup = 240 ml'lik bir bardakla eş olduğunu, 1 teaspoon'nun da aşağı yukarı bizim klasik çay kaşığı ölçümüzle 2 çay kaşığına denk gelmekte olduğunu belirtmek istiyorum.



Malzemeler
  • 1 + 3/4 cup un
  • 1 + 1/4 cup kakao
  • 2 teaspoon kabartma tozu
  • 1/4 teaspoon tuz
  • 1 + 1/4 cup tuzsuz tereyağı, oda ısısında
  • 1 + 1/4 toz şeker
  • 3/4 kup esmer şeker
  • 2 büyük yumurta
  • 1/4 teaspoon vanilya ekstresi
  • 250 gr bitter çikolata, kıyılmış
  • 1 + 1/2 cup kuru vişne

Yapılışı

-Fırını önceden 175 derecede ısıtın.
-Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.
-Derin bir kapta, un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
-Mikserde tereyağı ile şekeri güzelce çırpın. Yumurta ve vanilyayı da ekleyip karıştırmaya devam edin. Mikserin hamur yoğurma aparatlarını takıp, karışıma tüm kuru malzemeleri (un, kako vs) ilave edin.
-Bu aşamadan sonra karışıma çikolata ve vişneleri ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
-Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıda aralıklı olarak yerleştirin.
-Tepsiyi fırına sürün, yaklaşık 15-20 dakika kadar, kurabiyelerin üzerinde çatlaklar oluşana kadar pişirin. Fırınınızın tipine göre pişirme süresi değişebilir. Aslında fırından güzel kokular gelmeye başladığında genelde pişme tamamlanmış oluyor.


Afiyet olsun !

4 yorum:

Sevde dedi ki...

Eminim süperdir ama anlamadım neden ben tarifi göremiyorum :(
Sevgiler

Özlem dedi ki...

Kusura bakmayın, dün o kadar yorgundum ki, tariflerini yazacak halim kalmadığı için sadece resimlerini yayınlamakla yetindim. Ama yavaş yavaş eksik tarifleri tamamlayacağım.

sevgilerimle

degisiktatlar dedi ki...

Süper bir cookie ...Ellerine sağlık

bereketlimutfagim dedi ki...

Marketten alip para vermeye gerek yok artik. Yapip denemek lazim. Tipki benim aldiklarim gibi duruyorlar eminim tadi daha da guzeldir ellerinize saglik!!