8 Nisan 2009 Çarşamba

Beyaz Çikolatalı Çilekli Pasta

SNC10239

Malzemeler

kek için;
  • 2 1/2 su bardağı un
  • 2 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 100 gr tereyağı
  • 1 3/4 su bardapı toz şeker
  • 1 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt

üst için;

  • 1/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 110 gr labne peynir
  • 1 su bardağı krema
  • 150 gr dilimlenmiş çilek
  • 115 gr beyaz çikolata, eritilmiş
  • keki ıslatmak için biraz portakal suyu

Yapılışı

Fırını önceden 190 derecede ısıtın.

Bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Bir başka kapta tereyağı ile şekeri çırpın, peşine vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından yumurtaları tek tek ilave edip çrpmayı sürdürün. Unlu karışım ile sütü de ekleyip çırpın.

Kek kalıbını yağlayıp biraz un serpin. Karışımı kalıba döküp yaklaşık 30 dakika kadar fırında pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan cıkarıp ızgara teline koyun. Üzerindeki bombeliği keserek kekin üzerinin tamamen düz olmasını sağlayın.

Kekiniz soğurken, üst malzemelerini hazırlayın. Bunun için labne, krema, pudra şekeri, vanilya ve erimiş çikolatayı çırpın.

Kekinizi portakal suyu ile ıslatın. Kek kalıbınızın halkasını kekinizin çevresine geçirin. Çilekleri dilimleyip, kekin üzerine oturtup, kek kalıbınızın duvarlarına yaslayın, böylece kalıbı çepeçevre çilek ile kaplayın.

Kremalı karışımı kekin üzerine dökün, böylece çilekler resimde görüldüğü gibi kremanın dışında kalacaktır. Kremanın üzerini düzleştirin. Buzdolabında 2-3 saat veya 1 gece bekletip, servis yaparken halkayı çıkartıp öyle sunun.

Afiyet olsun !

1 yorum:

SMİLENA dedi ki...

of of hepsi süper.ellerin dert görmesin