25 Aralık 2008 Perşembe

Fırında Patatesli Somon

SNC10035

Sonunda şööyle rahat bi nefes alabildim...ve bilgisayarımın başına oturdum.

Bu tarif tamamen uydurmadır, genelde yemek kitapları ve dergilerinden faydalanırım ama, bu, canım ne çektiyse o doğrultuda yaptığım bi tarif.
Her nedense akşam iş dönüşü yolda giderken birden canımım balık, hatta somon balığı çektiğini fark ettim. Bir anda, yolumun üstündeki Migros'da buldum kendimi, yani biraz tiyatral hava vereyim diye böyle yazıyorum yoksa bilincimi falan kaybetmiş değilim merak etmeyin :)
3 kişi olduğumuz için, balığın bi kuyruk tarafı ile 4 parmak kalınlığında 1 parça daha alarak, toplam 2 parça somonu, 2 parmak eninde şeritler halinde kestirip aldım. Aslında tam olarak nasıl pişireceğime karar verememiştim ama en azından fırında pişirmek istediğimi biliyordum.
Dedim ki; ben ne severim?...patates...e tamam ondan da koyayim,
başka ? domates...ona da ok,
daha başka? dondurma...e yok artık,
tamam tamam...mantar...o olur işte, e yeter artık daha fazla malzemeye gerek yok.

Fırını 200 dereceye getirdim, bir fırın kabını zeytinyağı ile yağladım, üzerlerini güzelce yıkayıp kabuklarıyla birlikte yuvarlak ve ince dilimlediğim 4 adet taze patatesleri kabın dibine döşedim. Üzerlerine somonları ve yine halka halka sestiğim domatesleri ve de dilimlediğim mantarları yerleştirdim. Üzerleine tuz, karabiber, zencefil ve kurutulmuş maydanoz serpiştirdim. 2 adet limon dilimini de öylesine attım üzerlerine, biraz da zeytinyağı gezdirip, ısınmış fırına koydum. Yaklaşık bi 25 dk kadar sürede pişti. Fırından çıkarmadan patatesleri kontrol ettim, çiğ kalırsa tadı çok kötü oluyor.

Özellikle oğlum çok beğendi...



Afiyet olsun !

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Oğlumun sevebileceği bir lezzet.Tarifi sabırsızlıkla bekliyorum.Sevgiler...

Özlem dedi ki...

Sevgili Müjde,
umarım oğlun sevecek çünkü benim oğlum çok sevdi, gerçi mantarlarını kenara ayırdı ama somon ve patateslerini yedi. Sanırım çocuklara hitap eden bir lezzet yakaladım.

sevgiler,