29 Aralık 2008 Pazartesi

Kuzu Tandır

SNC10101

Kuzu tandırı sevenlere şiddetle tavsiye ederim, üstelik bu tarifi ben, olması gerektiği gibi kuzu budundan değil gerdandan yaptım, yine de çok nefis oldu. Tam bir hafta sonu yemeği, ya da hafta içinde biraz zamanınız varsa, yaklaşık 2,5 saat kadar, o zaman kolları sıvayın ve bu yemeği yapmaya koyulun.



Malzemeler

  • 500 gr kuzu but (ben gerdan kullandım)
  • 1 adet büyük soğan, çok ince yemeklik doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı fındıkyağı, yoksa yerine yine zeytinyağı kullanabilirsiniz
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • tuz, karabiber
  • 1 adet fırın poşeti
  • 1 tatlı kaşığı un

Yapılışı

Ele birlikte tüm malzemeleri karıştırıp 30 dakika kadar bekletip marine edin.

Bir fırın torbasına 1 tatlı kaşığı un koyup, unun torbaya bulaşması için, torbanın ağzını kapatıp torbayı sallayın.

Bekleme süresinin sonunda etli karışımı fırın torbasına koyup, torbanın ağzını sıkıca kapatın. Torbayı fırın kabına yerleştirin ve 6-7 yerinden iğne ile delin.

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında, 1,5-2 saat kadar pişirin, ancak eti ara ara kontrol edin çünkü etiniz hızlı pişip yanabilir.

Pişen etleri torbadan çıkarıp küçük parçalara ayırıp, üzerlerine biraz daha kekik serpiştirip servis yapın.

Afiyet olsun !

7 yorum:

sema dedi ki...

Tandırda pişen etin tadına da doyum olmaz. Denemek lazım, elinize sağlık.

HADİYE dedi ki...

Merhaba,

Et nefis görünüyor.Bizim evdede çok sevilir et yemekleri.Bu şekilde denememiştim.Deneyeceğim mutlaka.Ellerinize sağlık.

Sevgilerimle*

atesböcegi dedi ki...

Et harika görünüyor. Gel beni ye diyor adeta. Ellerinize saglik.

Bu arada resim tekniginizi cok begendim. Yemekler tarifler zaten bir harika ve resim cekme tekniginizde cok cok basarili.

Banada beklerim. Gerci daha yeni blogcuyum ve daha bir firin ekmek yemem lazim bu isi cözesiye :)

http://www.atesbocegim.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Merhabalar Ozlem hanim,
Dun Pazar gunu, sizin bu tarifinizi denedim. Bir - iki farklilik oldu; Migros'daki "kasap abiler" kuzu kolu tavsiye ettiler. Esim kuzu etini pek sevmedigi icin, bir gece onceden marine ettim, (defne yapragim yoktu). Tuz yerine de soya sos kullandim. Ama harika oldu. Esim de, kizim da ogle yemeginde ikiser defa aldilar ve aksam da "ille de yine ayni yemekten isteriz" diye tutturup oglen-aksam afiyetle ayni yemegi yediler! Tarif icin cok cok tesekkurler,
Hatice

Özlem dedi ki...

Sevgili Hatice,

Yemeği beğendiğinize sevindim, özellikle kizinin da beğenmesine çok sevindim çünkü onların damak zevklerine göre yemek bulmak bazen çok zor oluyor. Tuz yerine soya iyi fikir, bir dahaki sefere ben de böyle deniyeyim.

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Kuzu tandır tarifi ararken sitenize buldum.Tarifiniz pratik geldi.Bugün deneyeceğim.Sevgilerimle

bihter dedi ki...

tarif için teşekkürler kızım ve eşim çok sevdiler daha sonra misafirlere aynı tariften yaptım onlarda mükemmel buldular ....