Pırasanın bu kadar lezzet katabileceğini bilmezdim. Hep duyardım da hiç denemeye yeltenmemiştim. Pırasalı yufkalı börekler de pek nefis olurmuş. Yakında da bunu denerim.
Aslında pırasayı marketten alırken amacım çorba yapmaktı...çorbasını da bilmezdim de, arkadaşım bahsedince yapmak istedim, o da pek lezzetli olurmuş. Şu aralar, havalar soğuk giderken evde her gün çorba içiliyor. Hep aynı şeyleri yapmaktansa değişik birşeyler deneyeyim dediydim. Ama neye niyet neye kısmet, kitaplarımı karıştırırken, Gamze Bursa'nın bu tart tarifi gözüme ilişince kararı değiştirip buna yöneldim.
Malzemeler
- 500 gr pırasa, ince doğranmış
- 1 soğan, yemeklik doğranmış
- 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 1/2 pk kabartma tozu
- 1 su bardağından 1 parmak az süt
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı tereyağı, tepeleme
Yapılışı
Zeytinyağını ısıtıp soğan ve pırasayı içine atıp 1o dk karıştırarak pişirin.
Başka bir kapta süt, mısır unu, kabartma tozu, tuz ve yumurtayı çırparak karıştırın ve ikiye bölün. Ayırdığınız yarının bir tanesine soğanlı pırasalı karışımı katın ve tabanını yağladığınız 20x20 cm kare bir fırın kalıbına döküp yayın.
Ayırdığınız diğer hamuru da üzerine dökün.
Tereyağını minik minik parçalara bölün ve hamurun üzerine koyun.
Önceden 180 derecede ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
Servis ederken kare kare kesip sunabilirsiniz.
Lezzetine bayıldım, aslında bu biraz da mısır unlu ekmeklere benzedi, belki aynı manyıkla, mısır unlu hamsili tart da yapılabilir.
Afiyet olsun !
1 yorum:
Tam da pırasa almıştım Özlem. A aa ama sut bana taa Perşembe geliyor.
Haftaya artık nasıl olsa pıras zamanı.
Ben bu ekmekten zaten yapıyordum ya da borek diyelim ama hamsili fikri uff müthiş.
Dahi blog arkadaşları olan anne Çiğdem
Yorum Gönder