Çorbadan sonra, yine bir dergide görmüş olduğum bu tarifi yaptım. Kendime göre ufak tefek değişikliklerden sonra harika bir yemek çıktı ortaya... Ama bence işin sırrı düdüklü tencerede...genelde sıklıkla kullandığım düdüklü tencereme suyu eser miktarda ilave edip daha lezzetli yemekler elde ediyorum, sanki lezzeti suyuna değil de yemeğin kendine bulaşıyor.
Nasıl yaptığımı anlatayım...
Malzemeler
- 8-9 adet piliç baget
- 1 büyük havuç
- 1 avuç kereviz yaprağı
- 4-5 adet mantar
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş biberiye
- 2 çorba kaşığı beyaz şarap
- 3 çorba kaşığı domates püresi
- tuz, karabiber
- 3-4 çorba kaşığı sıcak su
Yapılışı
Havucu temizleyip küp küp kesin, kereviz yapraklarını doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın ve sebzeleri içine atıp kavurun. Peşine küçük küçük kestiğiniz mantarları ilave edin, birlikte kavurmaya devam edin ve suyunu çekince pişen sebzeleri düdüklü tencerenin içine dökün.
Aynı tavaya, kalan 3 çorba kaşığı zeytinyağını dökün, tava zaten sıcak olduğu için, zeytinyağı hemen ısınıyor, o yüzden beklemeden, biberiye, tuz ve karabiberi döküp arkasından bagetleri tek tek ilave edin ve arkalı sote edin.
Soteledikten sonra, düdüklüde bekleyen mantarlı karışıma ekleyin. Üzerlerine şarap, domates rendesi, suyu ve birazcık daha tuzu ilave edip kapağını kapatın. Tencereden buhar çıkmaya başlayınca, altını kısıp 25 dakika kadar pişirin.
Yanına sade pilav ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun !
5 yorum:
Ellerine sağlık canım, afiyetler olsun!!!
Sevgiler,
Evren
elinize sağlık harika görünüyor...
ooo fotoğraf süper
eminim lezzeti de öyledir
Özlem'ciğim,
Dün akşam tavuk baget alırken, bu sefer farklı bir şekilde pişirsem şunları dedim içimden. Senin sayfana girene kadar da nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yoktu. Ama şimdi var:) Eline sağlık canım.
Sevgilerimle...
ah sağolcanım çook güzel ben yaptım dene
Yorum Gönder