Malzemeler
- 2 patlıcan
- 2 domates
- 4 sivir biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz
Yapılışı
Patlıcaları közleyin, bir kenara alın. Ben patlıcanları ocağın üzerinde, tel levha üzerinde, en yüksek ateşte közledim gayet başarılı oldu.
Sarımsakları küçük küçük kesin, domatesleri rondodan geçirin ve biberlerin de çekirdeklerini çıkartıp doğrayın.
Tencerede zeytinyağını ısıtıp sarımsak ve biberleri bir iki çevirip kavurduktan sonra domatesleri ekleyin, kaynadıktan sonra ısıyı orta dereceye getirip kapağını kapatıp bir kenara aldığınız patlıcanlarla ilgilenmeye başlayın.
Közlenen patlıcanların saplarını kesip, ortasını yarın ve içini tatlı kaşığı ile sıyırıp çıkartın ve bir tabağa alın.
Patlıcanları domatesli karışımın üzerine koyup, tahta kaşık yardımıyla çevire çevire pişirin. Aşağı yukarı bir 10 dakika pişirdikten sonra ocaktan alıp servis tabağına koyun. Ben soğutup öyle sunuyorum.
Afiyet olsun !
5 yorum:
çok güzel ellerine sağlık
yanında birde çay ve taze ekmek ımmm mis gibi başka birşeye gerek bile yok
çok güzel ellerine sağlık
yanında birde çay ve taze ekmek ımmm mis gibi başka birşeye gerek bile yok
tarifler lezzet ötesi emeğinize sağlık, blogunuz bir o kadar iştah açıcı ve şık. sevgiler..
Selam,
Közlenmiş patlıcana bayılırım.
Çok leziz gözüküyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
ben içine 1 kuru soğan yemeklik doğrayıp kavurdum ayrıca köz kırmızı biber de vardı. onu da ekledim. harika bir lezzet oldu. dikkat çok ekmek yediriyor :)
Yorum Gönder